Az oldalt Mozilla Firefox & Google Chrome böngésző alá optimalizáltuk, eltérő böngésző esetén megjelenítési/működési problémák adódhatnak! Megértéseteket köszönjük!
Bejelentkezés

Felhasználónév:
Jelszó:
Online: 2 látogató
Látogatók száma
A IV. Kelet Underground Tehetségkutató 2013 nyertesei:
1. Drow
2. Fake Illusions
3. Testify

A III. Kelet Underground Tehetségkutató 2011/2012 nyertesei:
1. Early Morning Vision
2. aJna
3. Frantic

A II. Kelet Underground Tehetségkutató 2010/2011 nyertesei:
1.: Morningkill
2.: HopeToBelieve
3.: Worning

A I. Kelet Underground Tehetségkutató 2009/2010 nyertesei:
1.: Death Warrant
2.: SuperEgo3
3.: Hatred Solution
         Partnerek: 
Hírek

Pokolgép interjú PINYŐvel

hozzáadva: 2015-05-03 21:23:41 hozzáadta: mysy

További műveletek
Vissza a hírekhez...

Kapcsolódó linkek, ajánlók


Hozzászólások (0)

A jubileumi Pokolgép koncertet követően a zenekar mai felállásának basszusgitárosával, Pintér „Pinyő” Csabával beszélgettünk a csapattal kapcsolatos aktuális kérdésekről...

- A legfontosabb aktualitás a Pokolgéppel kapcsolatban, hogy végre hamarosan megjelenik az új lemez Metálbomba címmel, egy kisebb német kiadónál. Hogyan találtatok rájuk, és miért döntöttetek egy ilyen kiadó mellett?

PINYŐ: Még nem biztos, hogy ez lesz a lemez címe...
Ez egy kis kiadó. Egy nagyon kedves barátunk ajánlotta, aki baráti kapcsolatot ápol a kiadó főnökével. Olyan feltételeket és lehetőségeket vázolt, amiket itthon egyik kiadó sem tudott. Nagyon profin és korrekt módon áll a munkához.
Egy nagyon fontos érv még, hogy - reményeink szerint - így lehetőségünk nyílik majd az eddigieknél többször nyugat Európában is koncertezni.

- A zenekar a külföldi heavy metal rajongók körében is kultikus, így az új lemez iránt is várható nemzetközi érdeklődés. Tervezitek esetleg a kinti piac számára angolul is felvenni az új dalokat, illetve akár élőben is fellépni külföldön?

PINYŐ: Annak idején a Hungaroton kiadó lerakta a "köveket", szeretnénk továbbra is jelen lenni Európában. Az aktuális lemez magyarul jelenik majd meg, de tervben van a dalszövegek angol nyelvű fordítása, mint a borító melléklete. Így minden hallgató tudni fogja, hogy miről is szólnak a dalok.
A Pokolgép zenekar koncertjét a külföldi közönség magyar nyelven is kiválóan fogadja, mivel eddig csak így hallották. Így szokták meg, így rögzült bennük. Ennek több bizonyítékát átéltük már olyan országokban, ahol biztosan nem beszélnek magyar nyelven. Voltunk Németországban többször és pár éve Svédországban.

 

- A mai Pokolgépet koncerten látva úgy érzem, hogy egy ereje teljében levő zenekart hallok, akik akár képesek lehetnek a fiatalabb generáció metal rajongóit is megszólítani. Mire számítasz az új lemeztől, várható, hogy ezek a dalok esetleg friss közönséget is toboroznak majd a Pokolgép számára?

PINYŐ: Köszönöm - a többiek nevében is - , hogy ezt mondod! Tényleg így érezzük magunkat. Teljesen egyben van a csapat és ez biztosan tükröződik a koncertjeinken is.
Én személy szerint nagyon élvezem, hogy akkor is jó kedvem lesz a többiekkel, ha valami miatt rosszkedvűen szállok be a buszba induláskor.
Mire számítok?... Soha nem lehet tudni, hogy a zenekar ízlése találkozik-e majd a közönség igényeivel. Közhely, de elvárások alapján nem lehet lemezt csinálni. Szerintem sem. Illetve lehet, csak izzadtságszagú lesz.
Az új lemezünk dalaiban ilyet nem érzek. Lendületet érzek és - Attila hangjával - egyszerre új és régi megszólalást. Nagyon remélem, hogy a PokolNép szeretni fogja az új anyagot. Ha igen, akkor a fiatalabb generáció is ránk talál.

- Az előző stúdióalbum megjelenése óta lényegesen kicserélődött a Pokolgép tagsága, ez az új anyag lesz az első Tóth Attilával felvett stúdiólemez. A koncertek alapján hogy érzed, mennyire kedvelte meg a közönség az új felállást?

PINYŐ: Valóban több tagcsere is történt azóta. Nehéz időszak volt. Akit érdekel, az oldalunkon megtalálja, amit ezzel kapcsolatban gondolunk.
Ahogy említettem korábban, a zenekar jelenleg nagyon egyben van és ezt a PokolNép is érzi. A jubileumi koncertek pedig remélem, hogy a kétkedők nagy részét is meggyőzték arról, hogy a Pokolgép zenekar ma is rendben van. 

- Az új tagok vállaltak valamilyen szerepet a dalszerzésben, szövegírásban? Hogyan zajlik nálatok a zeneszerzés?

PINYŐ: Ez a lemez még régebben kezdett íródni. Általában Gábor a fő zeneszerző a Pokolgépben, de szerintem ez nem annyira meglepő, mivel Ő alapította a zenekart, ez az Ő "gyermeke".
Egyébként nem határolódik el senki ötletétől, ha az belefér a Pokolgép szellemiségébe. Volt már erre egy csomó példa az itt töltött 19 évem alatt.
Jön egy ötlet...Hogy tetszik?..Szar...Miért?... Ezért vagy azért... O.K... És ez?...Ez fasza... Akkor írom tovább...Valahogy így, bárki is legyen a dal szerzője.

- Zenei szempontból eredményez valamilyen változást az új tagok érkezése? Hol helyeznéd el a megjelenés előtt álló anyagot az életműben?

PINYŐ: Mindenképpen. Azt gondolom, hogy minden lemez tükrözi egy zenekar tagjainak kvalitását, habitusát és a zenekar belső hangulatát. Ez az anyag szerintem az utóbbi idők legjobb albuma lesz, mivel a zenekar nagyon egyben van, a zenészek pedig tudásuk legjavát nyújtják.

- Bár a Kalapács-korszakos lemezek az utóbbi években újra kiadásra kerültek, a 90-es években megjelent több Pokolgép (illetve Gép) lemez szinte beszerezhetetlen manapság. Tervezitek ezek újbóli megjelentetését valamilyen formában?

PINYŐ: Jó, hogy kérdezed, mert sokan keresnek minket...
Mindig bennünk van a "hiánycikk lemezek" kiadása, de eddig sajnos még nem találtunk értő fülekre. Az új kiadónk valószínűleg lépni fog.- Ezúttal egy különleges koncerten találkoztunk, ahol a jelenlegi Pokolgép mellett színpadra lépett a klasszikus felállás is. Várható ennek valamilyen folytatása, akár további koncertek, akár egy koncertlemez/DVD formájában?

További koncerteket nem tervezünk már. Ha a Pokolgép zenekar 35 vagy 40 éves lesz, akkor biztosan megünnepeljük majd méltó módon, de ez még csak tervezgetés szintjén van.
A tavalyi, PeCsa koncerten készült hang- és képfelvétel, amiből eddig sajnos csak a hangot hallottuk, a képet nem láttuk. Az volt a terv, hogy dupla dvd és cd. Remélem, hogy hamarosan megvalósul.

- A korábbi hírekben szó volt a Metálbomba lemez mellett egy készülő különleges Pokolgép anyagról is, amely megzenésített magyar verseket tartalmazna. Hogy áll ez a projekt, mikorra várható ennek az anyagnak a megjelenése?


PINYŐ: Az interjú elején mondtam, hogy a cím nem végleges... :) Ez a projekt is halad...
Az új albumon kívül tervben van egy olyan lemez, amin magyar költők megzenésített versei szerepelnek. Ez nem újdonság tőlünk, hiszen már régóta, minden lemezünkön van egy ilyen dal, az ezekből kiadandóra kerülne még kettő, három új dal. A felvételek már folynak.
Ezen kívül jelenleg készül egy olyan lemez is, amin Gábor énekli kedvenc Pokolgép dalait. Az egy szülinapi ajándék lesz.

 
- Köszönöm az interjút!

Szilasi Zoltán

Koncertbeszámoló
Koncertképek ( Verse - Csikós János )

Hozzászólások   


             Támogatók:  Facebook oldal és csoport:

      Az utolsó rádióadás: 
             2016.12.29. 


régi Kelet U. rádiómüsorok:
          Rendezvények: 
 

Valid CSS!

Az oldal készítői és üzemeltetői a lapon megjelenő információkért felelősséget nem vállalnak, mivel
a bejegyzések regisztrált felhasználók által kerülnek rögzítésre.
A jogsértő és illetlen megnyilvánulásaitól elhatárolódnak és az okozott károkért a bejegyző felhasználót vonják felelősségre.