Az oldalt Mozilla Firefox & Google Chrome böngésző alá optimalizáltuk, eltérő böngésző esetén megjelenítési/működési problémák adódhatnak! Megértéseteket köszönjük!
Bejelentkezés

Felhasználónév:
Jelszó:
Online: 4 látogató
Látogatók száma
A IV. Kelet Underground Tehetségkutató 2013 nyertesei:
1. Drow
2. Fake Illusions
3. Testify

A III. Kelet Underground Tehetségkutató 2011/2012 nyertesei:
1. Early Morning Vision
2. aJna
3. Frantic

A II. Kelet Underground Tehetségkutató 2010/2011 nyertesei:
1.: Morningkill
2.: HopeToBelieve
3.: Worning

A I. Kelet Underground Tehetségkutató 2009/2010 nyertesei:
1.: Death Warrant
2.: SuperEgo3
3.: Hatred Solution
         Partnerek: 
Hírek

interjú> AETRIGAN: A démon ...

hozzáadva: 2009-09-29 08:50:33 hozzáadta: mysy

További műveletek
Vissza a hírekhez...

Kapcsolódó linkek, ajánlók


Hozzászólások (0)


AETRIGAN: A démon, aki a pokolból tért vissza

"Kreatív dallamok, fogós riffek, színpadi összkép" jellemzi az idei Azfeszt 2. helyezetjét, a debreceni Aetrigan zenekart. Kérdéseimre Mr. T, a zenekar egyik gitárosa válaszolt...  

- Légy szíves mesélj a banda kezdeti idõszakáról! Honnan a név és mit jelent?
A zenekar valamivel, több mint egy éve létezik, kezdeti tagcseréket követõen a mostani felállás tavaly októberben állt össze. A név? ... tulajdonképpen képregényekbõl. Etrigan egy démon, aki a pokolból tért vissza, hogy segítse a földieket, többször feltûni a Fantasztikus négyesben és Batmanben is.  

- Eddig adott interjúkat böngészve a Heaven Shall Burn, a Sonic Syndicate vagy a Linkin Parkhoz hasonlították zenéteket. Mennyire igaz ez? Ti, hogy érzitek? Kik voltak rátok hatással?
A Sonic Syndicate tavalyi AZfesztes fellépése valóban nagy hatással volt a zenekarra, különösen színpadi mozgás tekintetében. A zenekar tagjait más-más elõadók inspirálják, többek között: Avenged Sevenfold, Haste The Day, August Burns Red, Killswitch Engage, Atreyu, Madball... és még sokan mások.  

- Ebbõl a stílusból az utóbbi idõben érezhetõen dömping van. Mi az oka, hogy még is emellett döntöttetek? Milyen egyéni törekvésetek és tervetek van, amivel majd ki tudtok tûnni a mezõnybõl?
Mi annyira nem érezzük ezt a dömpinget, mutatja ezt az a tény is, hogy elég nehezen találunk olyan zenekart, akivel együtt játszhatnánk. Ha vannak is hasonló zenekarok, azok nem Magyarországon vannak:) Amivel ki tudunk tûnni? Kreatív dallamok, fogós riffek, színpadi összkép...  

- Merre jártatok az elmúlt egy évben? Mit tapasztaltatok a tehetségkutatókon? Hogyan éreztétek magatokat az AZfeszten?
Az elmúlt egy évben elég sok helyen megfordultunk az országban, szerencsére voltak rendesen koncertjeink, tulajdonképpen Kelet-Magyarországot szinte teljesen bejártuk. A tehetségkutatók nagyon jók, meg lehet ismerkedni más zenekarokkal, közös bulikat leszervezni. AZfeszten nagyon jól éreztük magunkat, hiszen AZ Magyarország legjobb fesztiválja, valamint a külföldi fellépõk is érdekesek voltak.  

- A myspace oldalatok és az ott lévõ fotóitok profi hozzáállást sugároznak. Ki foglalkozik ezzel a vonallal? Csak myspace oldalban gondolkodtok?
A myspace oldal design-ja Porni (basszusgitáros - a szerk.) munkájának eredménye, a fotókért pedig Mr T a felelõs (itt megjegyzem, hogy foglalkozunk zenekarfotózással illetve design-al:D, írjatok e-mailt). Igen, csak myspace oldalban gondolkodunk, véleményünk szerint egy zenekarnak ma felesleges saját honlapot üzemeltetni. Ezt azért gondoljuk így, mert mi is csak nagy ritkán tévedünk a kedvenc zenekaraink oldalára, jobbára a myspace közösségi portálon követjük a munkásságukat.  

- Az elsõ kislemezetek is a maximális hozzáállást tükrözi. Meséljetek kicsit az anyagról! Lehet-e koncerteken esetleg boltban kapni?
A kislemez tavaly õsszel készült a Bakery stúdióban, Bogyó (Bodnár Péter/Blind Myself) közremûködésével. Nagyon meg voltunk elégedve a körülményekkel és Bogyó hozzáértésével, így a készülõ nagylemezünket is az õ segítségével fogjuk rögzíteni. A kislemezt nem lehet boltban vagy koncerten kapni, viszont teljesen ingyen és bérmentve elküldjük mindenkinek jó minõségben, aki ír egy ezzel kapcsolatos e-mailt az aetrigan@gmail.com címre.  

- Nemrég Balmazújvároson játszottatok a Superbutt elõtt, most pedig a Metallica-esten léptek fel Debrecenben. Milyen koncertek vannak még kilátásban?
Ebben az évben játszunk még kétszer a Superbutt elõtt, nov 13-án a Lovardában valamint nov 14-én Kolozsvárott (Erdély), részt veszünk a BZF tehetségkutatón és reméljük lesz még ezeken kívül is néhány bulink (max 2-3, mert új számok írásával foglalkozunk fõleg)  

- Távlati tervek? Említetted a nagylemezre készítést. Milyen fejlemények vannak ez ügyben? Egyéb elképzelések?
Igen nagylemezre készülünk, megnyertük a PANKKK Elsõ Lemez pályázatát, aminek a segítségével december közepén elkezdjük a stúdiózást. Itt is szeretnénk köszönetet mondani a debreceni Rocksulinak a támogatásért és a Rocksulis fellépési lehetõségekért. A távlati tervek között szerepel még egy tavaszi országos turné (még nem áruljuk el kivel) és természetesen minél több koncert!  

www.myspace.com/aetrigan
aetrigan@gmail.com  

készítette:  Papp "mysy" Mihály, 2009. szeptember

Ezt a hírt ekkor módosították:
Sep 29 2009 9:03:38

Hozzászólások   


             Támogatók:  Facebook oldal és csoport:

      Az utolsó rádióadás: 
             2016.12.29. 


régi Kelet U. rádiómüsorok:
          Rendezvények: 
 

Valid CSS!

Az oldal készítői és üzemeltetői a lapon megjelenő információkért felelősséget nem vállalnak, mivel
a bejegyzések regisztrált felhasználók által kerülnek rögzítésre.
A jogsértő és illetlen megnyilvánulásaitól elhatárolódnak és az okozott károkért a bejegyző felhasználót vonják felelősségre.