Az oldalt Mozilla Firefox & Google Chrome böngésző alá optimalizáltuk, eltérő böngésző esetén megjelenítési/működési problémák adódhatnak! Megértéseteket köszönjük!
Bejelentkezés

Felhasználónév:
Jelszó:
Online: 1 látogató
Látogatók száma
A IV. Kelet Underground Tehetségkutató 2013 nyertesei:
1. Drow
2. Fake Illusions
3. Testify

A III. Kelet Underground Tehetségkutató 2011/2012 nyertesei:
1. Early Morning Vision
2. aJna
3. Frantic

A II. Kelet Underground Tehetségkutató 2010/2011 nyertesei:
1.: Morningkill
2.: HopeToBelieve
3.: Worning

A I. Kelet Underground Tehetségkutató 2009/2010 nyertesei:
1.: Death Warrant
2.: SuperEgo3
3.: Hatred Solution
         Partnerek: 
Hírek

Döntősök: HOPETOBELIEVE / FACT&F.

hozzáadva: 2011-03-25 23:50:11 hozzáadta: mysy

További műveletek
Vissza a hírekhez...

Kapcsolódó linkek, ajánlók


Hozzászólások (0)


A döntősök következő dupla bemutató interjúja következik...HopeToBelieve
punk-metal/Berettyóújfalu
http://www.myspace.com/hopetobelieve

 

Az együttes már nem volt ismeretlen ezen a tehetségkutatón, mivel tavaly is a döntősök táborát gazdagították. Az idei elődöntőn, azonban Debrecenben még energikusabb, intenzívebb produkcióval rukkoltak elő. Ráadásul már ki is használták az elődöntő adta kapcsolatépítési lehetőségét, összehaverkodtak a Testify zenekarral, és már túl vannak az első közös koncerten is. Kérdéseimre Sepi azaz Seprényi Krisztián, a banda basszusgitárosa válaszolt…

 

Zenekari jellemzés, eddigi eredmények:

Bő két év alatt mögöttünk van 57 koncert és 9070 km. :D Mi nem az a banda vagyunk, akik otthon játszik kéthetente, hanem a lehetőségekhez képest "járjuk" az országot. Több koncertünk is volt már az Insane és a Macskanadrág vendégeként. Valamint volt szerencsénk már játszani a Blind Myself, Superbutt, Pigs Might Fly zenekarokkal.
Több felvételünk is készült már, 2008ban rögzítettük a demónkat. Majd 2009ben felvettük a Dogma című számunkat (http://www.mediafire.com/?ttqyzg6xxzugdb4). Végül pedig a legfrissebb anyagunk a Hetedik Napon EP (http://www.mediafire.com/?wa0s2x76qpv531c) 2010 karácsonyán látott napvilágot (világhálót).


Aktualitások:

Jelenleg keressük második gitárosunkat, valamint kicsit kevesebb buli és több próba lesz március és áprilisban. Ahol rakjuk össze az új számainkat, mivel a terveink szerint még idén szeretnénk előrukkolni 1-2 nagyobb dologgal. De mindezeket a maga idejében! :D

Koncert, fesztivál lehetőségek:

Márciusra már csak a II. KU döntő maradt. Áprilisban is csak egy koncert lesz az előbb említett okok miatt, a tervek szerint a debreceni Kikötőben április 22-én négy zenekar társaságában (Angertea, Stormraiser, Xplode, Sinful Passions). Májusban az Abiocore társaságában játszunk Cegléden (máj. 13.) és Pesten (máj. 14.). Amit még érdemes kiemelni: kisebb kihagyás után otthon lesz a 4 éves szülinapi bulink június 11-én a szintén helyi és szülinapos (8 éves) Abiocore társaságában! Őszre van még betervezve egy turné egy nevesebb magyar zenekarral, vagyis igazából kettőnél próbálkozunk be, valamelyik csak összejön! :D De egyelőre ezekről többet nem szeretnék beszélni, illetve idő előtt elkiabálni a dolgokat.

Tervek, célok:

Szerintem, ami a lényeg, hogy minél tovább legyünk együtt, és csináljuk azt, amit szeretünk!!!! Természetesen hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem vágyunk sikerre, de ez majd kialakul. Mi "küzdünk" érte!

  

Papp Mihály
Kelet Underground
2011. március

***********************************

Fact and Fiction
progresszív rock-metal/Nyíregyháza
www.factandfiction.hu www.myspace.com/factandfictionband

Közel 12 éve tevékenykedő zenekar lételeme az improvizáció, és emellett igen kitartóan haladnak céljaik megvalósítása felé. Finna Csaba énekes-gitáros egy régi zenésztársától kapta a tippet, hogy jelentkezzenek a megmérettetésre, ami végül a döntőbe jutást jelentette Mátészalkán a zenekar számára. Most következzenek a frontember válaszai az együttessel kapcsolatos kérdésekre…


Zenekari jellemzés, eddigi eredmények:

Volt nálunk pár tagváltás, sajnos billentyűst nem sikerült találnunk, pontosabban stílusszeretőt nem. Kerestünk énekest, dehát ki adja fel az életét egy magyar prog zenekarért?
Így maradtam én, mint szólógitáros és egyben énekes. Szóval az együttes rengeteg helyen megfordult, bejártunk ungot-berket, és sosem számított, hogy van-e egyáltalán színpad, vagy 10-nél több fő. Előadtuk a kis programunkat, mindig örültünk, hogy az a kevéske táborunk igyekezett ott lenni a fellépéseinken. Jártunk Szlovákiában is. Mindenhol tanul valamit az ember, minden helyszín egy kicsike élmény... vagy nagyobb.

Sikerült eddig összesen 3 lemezt felvennünk. A lemezek tükrözik a folyamatos fejlődésünket is és a tagváltást is (dob). Klipp még nem készült, valószínűleg részben azért, mert korábban nem voltak olyan szintű felvételeink, melyeket érdemesnek tartottunk volna videóanyagra.


Aktualitások:

Abszolút aktuális az új lemezünk, a One Note In A Music System c. album. Persze csakis saját bukszából, saját energiából jött létre. Az első olyan anyag, amire mindannyiunk azt mondja: "valami kezdődik". Most már tényleg el tudunk indulni távolabbra, sőt talán külföldre is. Egyelőre még mindez csak álom, de azért mozog bennünk, hogy valamennyire azért egyedit hozunk létre, és valaki észre fogja venni. Annyi történt az elődöntő óta, hogy megismerkedtünk egy magyar kiadó vezetőjével, aki az új albumot kiküldte Japánba és az USA-ba. Reméljük, hogy lesz belőle valami.


Koncert, fesztivál lehetőségek:

Március 25-én Miskolcon lépünk fel a CORNER STAGE nevű szórakozóhelyen. Még sosem jártunk ott, kíváncsian várjuk. A távolabbi koncertezésről még nem tudunk beszámolni, folyamatos tervezés alatt. Szeretnénk fesztiválokon fellépni, ki ne szeretne, ugye? Elküldjük mi serényen minden évben a jelentkezésünket, dehát...


Tervek, célok:

A zenénkkel minden olyan embert el szeretnénk érni, aki fogékony az újra, a hangszeres zenére és az elsőre kicsit talán bonyolult hangzásvilágra. Ugyanakkor azt szeretnénk már látni Magyarországon is, hogy igenis számít az, hogy ki játszik őszintén saját érzéseket, gondolatokat, és ezért meg is dolgozik azért, hogy azokat sikeresen közvetítse. Nekünk az lenne a fontos, hogy a közönség hallja a témáinkból az ihletet, értse, amit a szövegekben mondani akarunk nekik. Végül is ugyanazt énekeljük ki az embereknek, amit egy egyszerűbb
hard rock, vagy akár egy disco csapat, csak sokkal szimbolikusabban, mélyebben. Minden hangulatot megzenésítünk, ahogy azt éppen érezzük, és mindeközben próbáljuk változatossá tenni a produkciót.

A fő célunk belföld és külföld behálózása, a fesztiválokon való szereplés, és végezetül, de nem utolsó sorban új, kiforrottabb lemezek, sőt akár concept album elkövetése.

Papp Mihály
Kelet Underground
2011. március

 

Hozzászólások   


             Támogatók:  Facebook oldal és csoport:

      Az utolsó rádióadás: 
             2016.12.29. 


régi Kelet U. rádiómüsorok:
          Rendezvények: 
 

Valid CSS!

Az oldal készítői és üzemeltetői a lapon megjelenő információkért felelősséget nem vállalnak, mivel
a bejegyzések regisztrált felhasználók által kerülnek rögzítésre.
A jogsértő és illetlen megnyilvánulásaitól elhatárolódnak és az okozott károkért a bejegyző felhasználót vonják felelősségre.