Az oldalt Mozilla Firefox & Google Chrome böngésző alá optimalizáltuk, eltérő böngésző esetén megjelenítési/működési problémák adódhatnak! Megértéseteket köszönjük!
Bejelentkezés

Felhasználónév:
Jelszó:
Online: 2 látogató
Látogatók száma
A IV. Kelet Underground Tehetségkutató 2013 nyertesei:
1. Drow
2. Fake Illusions
3. Testify

A III. Kelet Underground Tehetségkutató 2011/2012 nyertesei:
1. Early Morning Vision
2. aJna
3. Frantic

A II. Kelet Underground Tehetségkutató 2010/2011 nyertesei:
1.: Morningkill
2.: HopeToBelieve
3.: Worning

A I. Kelet Underground Tehetségkutató 2009/2010 nyertesei:
1.: Death Warrant
2.: SuperEgo3
3.: Hatred Solution
         Partnerek: 
Hírek

FROGSHOW: Lemez&Rocktogon

hozzáadva: 2011-02-10 23:18:37 hozzáadta: mysy

További műveletek
Vissza a hírekhez...

Kapcsolódó linkek, ajánlók


Hozzászólások (0)


Lemezre készülve - Rocktogonra készen
INTERJÚ>KONCERT>Budapest

www.rocktogon.hu

Akusztikus anyaggal készül a debreceni grunge rock banda, eközben február 16-án ellátogatnak a budapesti Rocktogonba a szintén cívisvárosi Buggz Bunny zenekarral. Az együttes énekes-gitárosát, Rábold Ákost kérdeztem eme remek eseményekről…

- Mikor és hol jártatok már a fővárosban?

Budapesten sokszor járt már a FROGSHOW. Először 2003-ban sikerült eljutnunk a fővárosba, akkor 5 éves zenekarként. Nagy sikerként éltük meg. Több kisebb klubtól kezdve komoly helyszínekig mindenhol megfordultunk:
- Petőfi Csarnok (Kowalsky meg a Vega előzenekarként)
- Wigwam (Replika Acoustica előzenekarként)
- Morrisons 2 (Black-Out vendégeként)
- Pesti Est Café (Replika Acoustica előzenekarként)
- Rocktogon (több alkalommal is: Replika Acoustica előzenekarként, Flop zenekar vendégeként)
- Kék Yuk (Basement zenekar vendégeként)
- Almássy Téri Szabadidőközpont (Flop zenekar társaságában)
- Rézmál Kávézó (több alkalommal is: Basement és Kabala Baby zenekarok vendégeként)

- Hogy jött a mostani lehetőség? Buggz Bunny-val hogy lettetek erre az alkalomra társak?

Buggz Bunny-éknál van kisebb budapesti érdekeltség is (Lövei Attila - Inter You zenekar). Lehet, más is van, de arról nincs tudomásunk. Az ő barátaik és közönségük lehetővé tette, hogy a Buggz Bunny rendszeresen (egy-két havonta) egy alkalommal saját koncertet adjon a Rocktogonban. Minden ilyen estére újabb vendéget hívnak meg maguk mellé. Többször játszottunk már együtt Debrecenben és a környéken, a zenekarok barátsága alapján most mi lehetünk a vendégük.

- Mi várható az estétől?

A Frog torzítós műsorral érkezik. A setlist a megszokott arányban többnyire saját számok, néhány ütős feldolgozással fűszerezve. A FROGSHOW kezd, a Buggz Bunny "házigazdaként" a második. A kezdés 20:00-ra van kíírva, a garantált befejezés 23:00, és rock disco megy tovább.

- Készül az akusztikus lemezeteket. Hol tart most a munka?

A gitárfelvételeknél jár az akusztikus lemezünk felvétele. A debreceni Wookie Sound Stúdióban dolgozunk nagyon precíz és nyugodt környezetben. Kiemelkedően jó minőségben szeretnénk a zenénket a közönségünknek átadni a lemezen, ezért rendkívül aprólékos, és időigényes a stúdióban zajló munka. Reméljük hamarosan már az ének, cselló és díszítő hangszerek felvételei kezdődhetnek. Mindezt sajnos nagyban befolyásolja a tagok mindennapi munkája, ami rendszerint kizárólag hétvégi időpontokban engedi a felvételek készítését.

- Mi jellemzi az anyagot?

Teljes egészében akusztikus hangszerelésű anyag lesz, kiegészülve a koncerteken megismert női énekkel és a számok elejétől végéig állandó kíséretként megszólaló csellóval. Hét teljesen új nóta kerül a lemezre, amelyek kimondottan akusztikus hangszereken íródtak, valamint a megszokott módon a 2005-ben megjelent EP három akkori új torzítós számát áthangszerelve is rögzítjük most.

- Mit terveztek ebben az évben a lemez elkészítésén túl?

Mint minden zenekar, mi is szeretnénk a lehető legmozgalmasabb nyári fesztiválszezont kihozni a Frog-nak. Természetesen a lemezbemutató koncert sem maradhat el, amit egyelőre más lehetőség híján kizárólag Debrecenben tartunk meg. Egy hazánkban meglepően szokatlan bemutatása várható a lemeznek, de ennek részleteiről majd nem sokkal előtte tájékoztatunk mindenkit. Amit viszont mindenképp tudni lehet az albumról, hogy fizikai formában nem fog megjelenni, hanem elkészülte után a zenekar honlapjáról ingyenesen, nagyon jó minőségben, mp3 formátumban lesz letölthető. Az anyag fogadtatása pedig eldönti majd, hogy esetleg ősszel az ország több pontján bemutatjuk élőben is a lemezt.

www.FROGSHOW.hu
http://www.myspace.com/FROGSHOWmusic

Papp „mysy” Mihály
készült: 2011. február

Hozzászólások   


             Támogatók:  Facebook oldal és csoport:

      Az utolsó rádióadás: 
             2016.12.29. 


régi Kelet U. rádiómüsorok:
          Rendezvények: 
 

Valid CSS!

Az oldal készítői és üzemeltetői a lapon megjelenő információkért felelősséget nem vállalnak, mivel
a bejegyzések regisztrált felhasználók által kerülnek rögzítésre.
A jogsértő és illetlen megnyilvánulásaitól elhatárolódnak és az okozott károkért a bejegyző felhasználót vonják felelősségre.