Az oldalt Mozilla Firefox & Google Chrome böngésző alá optimalizáltuk, eltérő böngésző esetén megjelenítési/működési problémák adódhatnak! Megértéseteket köszönjük!
Bejelentkezés

Felhasználónév:
Jelszó:
Online: 4 látogató
Látogatók száma
A IV. Kelet Underground Tehetségkutató 2013 nyertesei:
1. Drow
2. Fake Illusions
3. Testify

A III. Kelet Underground Tehetségkutató 2011/2012 nyertesei:
1. Early Morning Vision
2. aJna
3. Frantic

A II. Kelet Underground Tehetségkutató 2010/2011 nyertesei:
1.: Morningkill
2.: HopeToBelieve
3.: Worning

A I. Kelet Underground Tehetségkutató 2009/2010 nyertesei:
1.: Death Warrant
2.: SuperEgo3
3.: Hatred Solution
         Partnerek: 
Hírek

INTERJÚ>CROWHILL TALES: EP készül

hozzáadva: 2011-01-24 15:58:42 hozzáadta: mysy

További műveletek
Vissza a hírekhez...

Kapcsolódó linkek, ajánlók


Hozzászólások (0)


EP, videóklip és honlap közeleg

(Figyelem, az interjú még tavaly évvégén készült! A zenekar a január 31-ei  "Heavy New Year Festival"-on is fellép Debrecenben!)


A 2009-es BackstageLive tehetségkutatón nyert Azfeszt különdíj és a Kelet Underground Tehetségkutatón szerzett interjú lehetőség is a kisvárdai bandát igazolja. További számok írása és aktív koncertezés mellett az első EP munkálatain és egy videóklip elkészítésén fáradoznak épp, még ígéretestesebbé téve a 2011-es évüket. No, de meséljenek inkább a Crowhill Tales tagjait...

  

- Legutoljára az I. Kelet Underground Tehetségkutató BAKI-s elődöntőjén találkoztunk még tavaly évvégén. Hogy éreztétek akkor magatokat?

 Hegedűs Norbert (gitáros, zenekarvezető): Azt hiszem, hogy minden zenekartag nevében mondhatom, hogy az elődöntős balmazújvárosi fellépés pozitív csalódás volt számunkra, mivel a város egy nagyon jó kis szórakozóhelyet ismertetett meg velünk. A koncertterem kellően tágas és koncertkész volt. A felszerelés és a hangzás megfelelő volt és a technikai személyzettel sem volt problémánk. Élmény volt ott játszani! Mivel a zsűritagok nem mindegyikével tudtunk azonosulni, így az általuk elhangzottakból az általános közhelyeket tudjuk magunkénak érezni, mint a gyors összeszerelés, beállás és lepakolás, vagy a színpadi kép még kidolgozottabbá tétele. Persze zsűritől függetlenül ezekre mi magunk is folyamatosan törekszünk. Sajnos a döntőbe nem jutottunk tovább, de nagyon örülünk annak, hogy különdíjasok lettünk. Tulajdonképpen a zenekar eddig még csak 2 tehetségkutatón indult és ebből mindkétszer különdíjas lett, ami azért nem egy rossz eredmény. Summa summarum, az egész tehetségkutató maximálisan pozitív benyomást tett ránk. Bárcsak több ilyen színvonalas rendezvénnyel büszkélkedhetne a hazai underground színtér!

  

- Merre jártatok az elmúlt egy évben? Melyik volt a legemlékezetesebb koncertetek?

 Losonczi Péter (gitáros): A tehetségkutató óta jártunk pár helyen. Úgy gondolom a mai magyar underground helyzethez képest sok koncertünk volt. Próbálunk minden lehetőséget megfogni és kihasználni. A legemlékezetesebb biztosan az őszi budapesti koncertünk volt, ahol a spanyol KATHAARSYS zenekar előtt léphettünk fel. Nem fogjuk elfelejteni azt az 50 percet sem, amit a francia ABSURDITY zenekar előtt tolhattunk épp a BAKI-ban, olyan zenekarok társaságában, mint az Angerseed és a Domhring. Ezen kívül sikerült átjutnunk Szlovákiába és Ukrajnába is, ami szintén hatalmas élmény volt.

  

- Szlovákiában és Ukrajnában hogy sikerült eljutnotok és milyen tapasztalatokkal / élményekkel gazdagodtatok?

 Fekete Zoltán (basszusgitáros): A Radar frontembere, Maku barátunk jóvoltából jutottunk el Szlovákiába és Ukrajnába. Megtapasztalhattuk, hogy szerencsére a mai hanyatlás ellenére még akadnak olyan zeneszerető emberek, akik hajlandóak koncertet szervezni. A klub tulajdonosa szívén viseli még a magyar zenekarok sorsát, és nagy örömmel, finom gulyással, és jófajta pálinkával fogadott minket. Sajnos azt kell, hogy mondjam, az ilyesféle fogadtatás a határon túli területekre jellemző csak. Eddig akárhányszor a határon túli magyarokhoz kerültünk zenélni, legyen az Szlovákia, Ukrajna vagy a másik zenekarommal Erdély, különb bánásmódban részesültünk, mint itthon szerintem valaha is fogunk.


H.N.: Nagyon érdekes azt látni, hogy mennyire másképpen állnak hozzá a zenéhez és a zenekarokhoz a határon túli magyarok. Hatalmas szeretettel, lelkesedéssel és érdeklődéssel tudják fogadni a magyar zenekarokat. Különösen akkor tapasztalhattuk ezt meg, amikor Ukrajnában játszottunk. A meglehetősen nagyszámú beregszászi underground közönség nagyon lelkes és hálás. Szinte sztárként kezelik az embert, ami számunkra nagyon furcsa, de egyben kellemes érzés volt. Ritkán játszhat az ember fia több száz igazán lelkes metálos érdeklődő előtt, ami nekünk Beregszászban megadatott és megadatik, ugyanis már most biztosra tudjuk, hogy legnagyobb örömünkre 2011-ben ismét vár ránk fellépés Ukrajnában…

 

- Hogy haladtok az első EP anyag munkálataival?

F.Z.: Már a számok hangsávjainak felvétele megtörtént, csak az utómunkálatokon kell túlesni, de reményeink szerint a jövő év elejére elkészül minden, ami még hátra van. Reméljük, a végeredmény kárpótol majd mindenkit a régóta csúszó megjelenésért.

H.N.: Szinte az egész lemez elkészítését magunkra vállaltuk, majdnem mindent saját magunk rögzítettünk házi stúdióban és csak a neccesebb dolgokat vittük rendes stúdióba. Eléggé maximalisták vagyunk és próbáltuk a lehető legtöbbet kihozni az anyagból, amit csak otthoni körülmények között meg tudtunk valósítani. Csak a ritmusgitárból van 5x2 sáv és akkor az egyéb dolgokról, mint akusztikus gitár sávok, szólógitár sávok, stb., még nem is beszéltünk. Nagy kihívás 10 sávban úgy feljátszani a riffeket, hogy azok ne csússzanak el egymástól, és egyben legyen az egész. Ez nagyon komoly munka, de úgy érezzük, hogy megéri a fáradtságot.

 

- Mi fogja jellemezni a felvételt?

L.P.: A lemez zeneileg és hangulatilag eléggé vegyes lesz, de ez tudatos volt, mert a zenénk elég szerteágazó és ezt szerettük volna mindenképpen megmutatni az első anyagunknál. Szövegeink magyar nyelven íródnak. A szövegvilág eléggé elvont és költői, általában sötétebb és fájdalmasabb életérzésekről, lelki dolgokról szól. Tulajdonképpen az énekesünk (Balogh Tibor) által megírt versek ezek, úgymond zenei keretbe foglalva.

H.N.: Az anyag kizárólag CD lemez formájában jelenik majd meg. A jelenleg 16 kész saját számunkból választottuk ki azt a 4 számot, ami az EP-re felkerül. A 16 szám egy 2 órás anyagot jelent, amiből talán érzékelhető, hogy az EP is viszonylag hosszú lesz, mert ez a 4 nóta is több mint fél órát fog átölelni. Ahogy Losi említette, próbáltuk a számokat úgy összeválogatni, hogy lehetőleg megmutassa a zenekar minden oldalát és stílusát. A zenéléssel és a zenénkkel a saját lelki békénket és egyensúlyunkat szeretnénk megtalálni, illetve fenntartani (ez remélhetőleg tetten érhető lesz az EP hangulatán is). Ez a belső kényszer és igény mozgat minket belülről és szüli a hangokat. Nincs aktuális divat-trendeknek való megfelelési kényszerérzet vagy bármi ehhez hasonló külső befolyás, esetleg elvárás. Csak mi vagyunk öten és a zene. Mindez nem egoizmus, csupán csak egy természetes emberi igény, ami összehozott és összetart minket. Természetesen nem elhanyagolható mellékterméke mindennek az, hogy pár embernek ez még tetszik is. Ennek nyílván mi is örülünk.

 

- Január közepén Debrecenben a Kalapács zenekar előtt fogtok játszani. Mivel készültök az estére?

L.P.: Nagyon örülünk a lehetőségnek és megpróbáljuk a maximumot nyújtani. Óriási megtiszteltetés, hogy egy olyan legenda előtt játszhatunk, akiknek a dalain felnőttünk és példaképként tekintettünk rá. Reméljük, hogy lesz ott pár zenerajongó, akinek tetszeni fognak a dalaink és majd a későbbiekben is eljár a koncertjeinkre.

H.N.: Tekintettel arra, hogy a zenekar elég sok stílust használ a zenéjében, így szerencsére tudunk válogatni a számok között. A Kalapács előtt alighanem a pörgősebb nótákat vesszük majd elő és az elszállósabb, atmoszférikus számokat most otthon hagyjuk.

 

- Milyen terveitek vannak a jövő évre nézve az EP befejezése mellett?

F. Z.: Terveink között szerepel egy videóklip rögzítése, mely meglátásom szerint határozottan segítené az előrejutásunkat. A tapasztalat szerint sokkal szívesebben hívnak meg koncertszervezők, ha látják és tudják, hogy milyen a zenekar kiállása, és hogyan mozgunk a színpadon. Mindezeken túl az sem hátrány, hogy a közösségi portálokon közzétéve, a közönség is jobban megismerheti a zenekart. Ezenfelül már folyamatban van egy zenekari honlap létrehozása a meglévő Myspace oldalunk mellé, egy egyedi, interaktív dizájnnal, ami szintén elengedhetetlen szerintem egy zenekarnál az Internet korában.

H.N.: Az említett videóklip és honlap remélhetőleg 2011 elejére elkészül majd, mert próbáljuk az EP megjelenése körüli időszakra koncentrálni mindkettőt. Természetesen a próbákon folyamatosan írogatjuk az új dalokat, alighanem jövőre is elkészül egy-kettő. Koncert ügyben a szokásos kisebb klub bulikon túl (Nyíregyháza, Debrecen, Budapest, stb.) ami komolyabb hangvételű és már fix, az a már említett Kalapács előtti fellépés januárban Debrecenben és az ukrán fellépés valamikor nyár eleje környékén. A nyári fesztiválszezonra eddig egy Fekete Zaj Fesztivál fellépés tűnik biztosnak Mátrafüreden, a többi majd még alakul az elkövetkező hónapokban. Ősszel kaptunk ígéretet Szerbiába is a jövő évre, és 2011-ben megpróbálunk eljutni Romániába is. Addig is üdvözlünk mindenkit, figyeljétek az EP, a videóklip és honlap megjelenést, és várunk Benneteket sok szeretettel a koncertjeinken. Peace and Love Forever… :)

www.myspace.com/crowhilltales

                                                                                                                                                                            Papp „mysy” Mihály

készült: 2010. december

Hozzászólások   


             Támogatók:  Facebook oldal és csoport:

      Az utolsó rádióadás: 
             2016.12.29. 


régi Kelet U. rádiómüsorok:
          Rendezvények: 
 

Valid CSS!

Az oldal készítői és üzemeltetői a lapon megjelenő információkért felelősséget nem vállalnak, mivel
a bejegyzések regisztrált felhasználók által kerülnek rögzítésre.
A jogsértő és illetlen megnyilvánulásaitól elhatárolódnak és az okozott károkért a bejegyző felhasználót vonják felelősségre.