Az oldalt Mozilla Firefox & Google Chrome böngésző alá optimalizáltuk, eltérő böngésző esetén megjelenítési/működési problémák adódhatnak! Megértéseteket köszönjük!
Bejelentkezés

Felhasználónév:
Jelszó:
Online: 2 látogató
Látogatók száma
A IV. Kelet Underground Tehetségkutató 2013 nyertesei:
1. Drow
2. Fake Illusions
3. Testify

A III. Kelet Underground Tehetségkutató 2011/2012 nyertesei:
1. Early Morning Vision
2. aJna
3. Frantic

A II. Kelet Underground Tehetségkutató 2010/2011 nyertesei:
1.: Morningkill
2.: HopeToBelieve
3.: Worning

A I. Kelet Underground Tehetségkutató 2009/2010 nyertesei:
1.: Death Warrant
2.: SuperEgo3
3.: Hatred Solution
         Partnerek: 
Hírek

SZ.A.R. Fesztivál: Bulizz ingyen!

hozzáadva: 2010-06-20 11:33:33 hozzáadta: mysy

További műveletek
Vissza a hírekhez...

Kapcsolódó linkek, ajánlók


Hozzászólások (0)


2010. július 1-3. - Szabadszállás / Vásártér

"A fesztivál életre hívásának rengeteg elõzménye volt. 2005 környékén a szabadszállási és a környékbeli zenekarok egyre inkább érzékelték, hogy a Bács-Kiskun megyei könnyûzenei élet egyre inkább háttérbe szorult. Kellett egy olyan lehetõség, egy olyan hely, ahol a fejlõdõ zenekarok meg tudják mutatni mire képesek élõben. Kellett egy olyan helyszín, amely koncertlehetõséget biztosít a feltörekvõ zenekaroknak.


Sok tervezgetés és beszélgetés után már-már nehézségekbe ütközött a megvalósítás, de egy kedves barátunk céltudatosan belevágott, és megvalósította az elképzeléseket, tudva, hogy mindez nem lesz egyszerû.2005 nyara így aztán különlegesnek bizonyult a szabadszállási és környékbeli rockzene kedvelõk számára, hiszen augusztusban megrendezésre került az elsõ SZ.A.R fesztivál. A helyszín akkor még a városon kívül található Rally pálya volt és a rendezvény egynapos volt. A fellépõ zenekarok sorát erõsítette a Halott Magyarország, a Mariahilfestrasse Fusion Gruppen, a RockAnt, az Inside Ash, az Akela és a fesztiválszervezõ Radio Criminals. Már itt az elsõ fesztiválon lehetõség volt sátorozni.

A fesztivál egyébként teljesen ingyenes, támogatók segítségével és pályázatokon nyert összegekbõl kerül sor a költségek kiegyenlítésére. A fesztiválra tehát nincs belépõjegy, és a sátorozási lehetõség is ingyen és bérmentve áll a fesztiválra ellátogatók rendelkezésére.

A 2005 után megszerzett tapasztalatokból is építkezve 2006 júliusában már egy kétnapos rendezvény került megszervezésre, ahol 12 zenekar mutathatta meg tudását (Revolution, Maddolls, Aquincum, Inside Ash, Megamag, Rolls-rolls, Xtigmatic, Sabbadiak, Fadeout, Libra, Radio Criminals, Alcohol). A közönség létszáma és a fesztivál híre is egyre nõtt, a legpozitívabb visszhangok közé tartozik a „kiskunsági-Woodstock” jelzõ megszerzése.A 2007-es III. SZ.A.R. Fesztivál ugyan még mindig két napos volt, az ország minden tájáról érkeztek a feltörekvõ metálbandák. Változás viszont történt annyiban, hogy a fesztivál helyszíne átkerült a város területén található Vásártérre. Volt itt motoros felvonulás, de fellépett az akkor kilenc év után újra összeállt Hisztéria zenekar is.

Három év után elmondható, hogy rengeteg tapasztalatot szerezve és igazán felkészülten készültek a IV. fesztivál megszervezésére, mely ezúttal is rengeteg munkával járt. A 2008-as fesztivál már egy három naposra sikeredett. Fellépet a Horda, a Hisztéria és a székesfehérvári Cadaveres együttes is, de az összesen 33 fellépõ között akadtak még ismertebb és kevésbé ismertebb nevek is. Majdnem 1200 látogató volt a három nap alatt.

A 2009-es fesztivál különlegessége az volt, hogy immáron két helyszínen zajlottak az események. Egyrészt a Vásártér alakult át fesztivál szintérré három napra, másrészt pedig a Bársony István Oktató és Pihenõpark elõtti téren került sor egy kisszínpad felállítására, ahol a Tehetségkutató zajlott. Ami a nagyszínpadot illeti igencsak neves fellépõkkel büszkélkedhettünk, újra ellátogatott szabadszállásra a Horda, de fellépett Magyarország egyik leghíresebb zenakara a Superbutt, Vörös Andrissal az élen, valamint az extrém metál hazai helytartói a Watch My Dying is. Kiváló kis fesztivál volt ez nagyon-nagyon jó zenekarokkal. A látogatók száma is – mint évrõl évre – erõteljesen nõtt.

A 2010-es év sem telhet el SZ.A.R Fesztivál nélkül, amely továbbra is ingyenes, és a sátorozási lehetõség adott, ugyanúgy mint az eddigi években. A szervezõség ugyanakkor igyekszik egy az eddigieknél is színvonalasabb rendezvényt összehozni. Várhatóan felülmúlva az eddigi évek látogatottságát is.

Mindenkit várunk szeretettel 2010. július 1-3-ig."

További információ: www.szarfeszt.hu 

Hozzászólások   


             Támogatók:  Facebook oldal és csoport:

      Az utolsó rádióadás: 
             2016.12.29. 


régi Kelet U. rádiómüsorok:
          Rendezvények: 
 

Valid CSS!

Az oldal készítői és üzemeltetői a lapon megjelenő információkért felelősséget nem vállalnak, mivel
a bejegyzések regisztrált felhasználók által kerülnek rögzítésre.
A jogsértő és illetlen megnyilvánulásaitól elhatárolódnak és az okozott károkért a bejegyző felhasználót vonják felelősségre.