Az oldalt Mozilla Firefox & Google Chrome böngésző alá optimalizáltuk, eltérő böngésző esetén megjelenítési/működési problémák adódhatnak! Megértéseteket köszönjük!
Bejelentkezés

Felhasználónév:
Jelszó:
Online: 2 látogató
Látogatók száma
A IV. Kelet Underground Tehetségkutató 2013 nyertesei:
1. Drow
2. Fake Illusions
3. Testify

A III. Kelet Underground Tehetségkutató 2011/2012 nyertesei:
1. Early Morning Vision
2. aJna
3. Frantic

A II. Kelet Underground Tehetségkutató 2010/2011 nyertesei:
1.: Morningkill
2.: HopeToBelieve
3.: Worning

A I. Kelet Underground Tehetségkutató 2009/2010 nyertesei:
1.: Death Warrant
2.: SuperEgo3
3.: Hatred Solution
         Partnerek: 
Hírek

SZÉLSÕ ÉRTÉK: SZÉLSÕ ÉRTÉK TERMÉSZETBARÁT KULTURÁ

hozzáadva: 2010-03-31 11:13:32 hozzáadta: SZELSO ERTEK

További műveletek
Vissza a hírekhez...

Kapcsolódó linkek, ajánlók

SZÉLSÕ ÉRTÉK


Hozzászólások (0)

Berettyóújfalu, 2010.június 25-27 / Szegi, 2010.július 9-11
A találkozók lényege és célja:
- a magyar kultúra határon innen és túli különlegességének, sajátos értékeinek bemutatása (EZ EGYBEN A TEHETSÉGEK FELKAROLÁSA is) az idegen kultúrák, tájak, civilizációk tükrében,
- kulturált kikapcsolódás a természetben a béke, a barátság és a nyugalom jegyében,
- a természetközeli élmények megtapasztalása, az ember és a természet harmóniájának megélése,
- gondolatok és tettek útján az emberek figyelmének ráirányítása az egyre jobban rohanó, önmaga ellen forduló világ veszélyére, a mértéktelen pazarlás felelõsségére,
- egymás elfogadása a béke, az együttélés hirdetése a közösségi élmények építõ erejével,
- a jövõ generációjának egységes, európai, környezettudatos életmódra való ösztönzése,
- régióink, a Bihar és a Zemplén összefogásaként, természetbarát és kulturális testvérvárosi kapcsolat kialakítása, kiegészítve további, határainkon túli testvértelepülések bevonásával (szlovák, román, olasz…)
- a természetben végezhetõ szabadidõs tevékenységek lehetõségeinek bemutatása (természetjárás, túrák, sport, fotózás, mûemlékkutatás, egészségmegõrzés, mûvelõdés …)
- mindezek által a települések idegenforgalmi, kulturális vonzerejének fejlõdése, étékeinek bõvítése…
2-3 NAPOS PROGRAMOK
(a folyók mentén, a természet közelében) :
KORTÁRS ÉS HAGYOMÁNYÕRZÕ KULTÚRÁNK BEMUTATÁSA:
-EMBER közeli ZENEI PALETTA a FOLK-, a KLASSZIKUS-, a RÉGI-, az UTCA-, és a VILÁGZENE, a BEAT,a BLUES, a ROCK….értékes és különleges irányzataiból neves elõadók és ígéretes amatõr mûvészek tolmácsolásában, elsõsorban saját szerzeményeikkel, lehetõleg anyanyelvünkön. (akár határon túli közremûködéssel is)
A PÉNTEK ESTÉN A BLUES, A ROCK, A BEAT, AZ INDIE POP, AZ ALTERNATÍV ÉS ÁLTALÁBAN A KÖNNYÛ ZENE/, A SZOMBAT ESTE PEDIG A FOLK, A NÉPZENE, A VILÁGZENE ÉS ÖTVÖZETEI, AKÁR A LEGMODERNEBB FORMÁBAN KÉPVISELTETI MAGÁT.
A TERVEZETT SZTÁRVENDÉGEK, MELYEKKEL MÁR ELÕZETES EGYEZTETÉS TÖRTÉNT : A PANDORAS BOX, A DEÁK BILL B.B., A HS7, A GHYMES, A CSÍK ZENEKAR, MITSOURA, HOLLÓÉNEK HUNGARICA, FOLK ERROR, UZGIN ÜVER, FOLK FREE.... SORAIBÓL ALAKUL MAJD KI, AZ ANYAGI LEHETÕSÉGEINKTÕL ÉS IDÕPOTEGYEZTETÉSTÕL FÜGGÕEN.
/ Sztárvendégeink és jeles közremûködõink mûsorai, lehetõség szerint, közönségtalálkozójával egybekötöttek! /
-TÁNCHÁZ/ erdélyi, szlovákiai…közremûködéssel
-KLASSZIKUS ÉS KOMOLYZENEI koncertek / pl. a Berettyóújfalui Ifjúsági Fúvószenekar, …
-NÉPI IPARMÛVÉSZET/ fazekas, gyermekjáték készítõ, csuhéfonó, szövõ, gyöngyfûzõ, stb.(akár erdélyi, ill. szlovákiai, stb. közremûködõkkel is)
-KÉPZÕMÛVÉSZET (festõk, fotósok, színjátszó körök, filmesek,stb. kiállításai, bemutatói…)
-NÉPI GYÓGYÁSZAT(természetgyógyászat) gyógyfüveink, csontkovácsolás…
-ÕSI HARCI KULTÚRÁNK (ílyászat, baranta, kardforgatás, harci viseletek…)
-GASZTRONÓMIA (a mi egészséges és hagyományos ételeink: mangalica ételek, sajtok, borok, lekvárok, mézek stb.)
KÖRNYEZETVÉDÕ PROGRAMOK:
- ismeretterjesztõ elõadások , véleményformáló beszélgetések…
- a térség természetes élõhelyein található növény és állatfajainak bemutatása, annak védelme tapasztalt természetjárók, vadászok és más szakemberek segítségével
- vetélkedõk, totók, rajzverseny …
GYERMEKPROGRAMOK :
-elsõsorban aktív, de akár passzív résztvevõkként akarjuk bevonni õket a fentiekben részletezett programokba, ezzel együtt igyekszünk személyiségüket formálni, erõsíteni, (a környezettudatosság, a magyar népi kultúránk megismertetése mellett, a kézmûves tevékenységek elsajátítása , fazekasmûhely, gyermekjátékok készítése, csuhéfonás, szövés, gyöngyfûzés…)
A TERMÉSZETBEN VÉGEZHETÕ SZABADIDÕS TEVÉKENYSÉGEK BEMUTATÁSA ILL. LEBONYOLÍTÁSA:
természetjárás, történelmi túrák, sport, hobby a szabadban / pl. modellezés, fotózás / az egészséges életmód apropóján, tapasztalt együttmûködõ partnerek segítségével
megjegyzés:2009-BEN RENDEZTÜK MEG ELÕSZÖR A SZÉLSÕ ÉRTÉK TERMÉSZETBARÁT ÉS ZENEI TALÁLKOZÓT SZEGI KÖZSÉG VIZITURISZTIKAI BÁZISÁN, MELYNEK TERVEINK ÉS A RÉSZTVEVÕK BIZTATÁSA ALAPJÁN FOLYTATÁSA LESZ, SÕT BERETTYÓÚJFALUBAN IS MEGRENDEZZÜK!
A KÉT TELEPÜLÉS ÍGY TERMÉSZETBARÁT ÉS KULTURÁLIS TESTVÉRTELEPÜLÉSSÉ VÁLHAT.
A TÁJEGYSÉGEK KULTURÁLIS ÖSSZEFONÓDÁSA, A ZEMPLÉN ÉS A BIHAR ÖSSZEFOGÁSAKÉNT, LEHETÕSÉGET AD MINDKÉT RÉGIÓ IDEGENFORGALMI ÉS KULTURÁLIS JÖVÕJÉNEK ÉS FEJLÕDÉSÉNEK.
-TERVEINK KÖZÖTT SZEREPEL HATÁRAINKON TÚLI TELEPÜLÉSEK CSATLAKOZTATÁSA IS.
-AHOGYAN A MÁR MEGRENDEZET TALÁLKOZÓN, ÚGY A KÉSÕBBIEKBEN IS, AZ ÁRUSÍTÁS LEBONYOLÍTÁSÁBAN A HELYI ÉS KÖRNYÉKBELI VÁLLALKOZÓKAT RÉSZESÍTJÜK ELÕNYBEN.
A 2009-ben megrendezett találkozóról egy közel 1 órás film készült, ami pályázathoz csatolható, illetve a világhálón megtekinthetõ: http://www.youtube.com/watch?v=gw_-yN6a1EU
A rendezvény sajátossága, egyedisége, hogy úgy teremt szórakozási lehetõséget bármely korosztálynak, hogy a természet értékeit, védelmét, a környezetünkkel történõ fenntartható együttmûködést veszi alapul, és erre építi a kulturális, sport és környezetvédelmi programjait.
A szervezõség célja, hogy minden résztvevõ érezze, tapasztalja azt, hogy szórakozni felelõsséggel, mértékkel is lehet, és talán így jó igazán. Ha tudjuk, hogy felelõsséggel vagyunk jövõnk, illetve tágabb értelemben a Föld egészsége iránt, ugyanakkor tiszteletben tartjuk, ápoljuk a múlt örökségét, kultúráját, a kikapcsolódásunk is önfeledtebb, igazibb, s valljuk be, igazi tartalmat is így nyer.
Ennek apropóját ragadja meg a programsorozat.
A RENDEZVÉNYEK KÖZREMÛKÖDÕ PARTNEREI:
a Berettyóújfalu Önkormányzat / a Szegi Önkormányzat, a Szélsõ Érték Kör, a Bihari Természetbarát Egyesület, a Zodiac Film, a Zöld kör, a Bodrog egyesület, a fõvárosi ”Tuti” Turista és Természetjáró Információs Egyesület , a Nagyváradi Állami Filharmónia Tánckara, a Hegyaljai Mûvészek Népmûvészeti Egyesülete, a Debrecen Városi Modellezõ Klub, a Parola Közhasznú Egyesület, a Nadányi Zoltán Mûvelõdési Központ, a Bihari Népmûvészeti Egyesület, az Igazgyöngy Alapítvány, a Bihari Múzeum Baráti Köre, a települések helyi Polgárõrségei, határainkon túli önkormányzatok, alapítványok, civil szervezek………….
Kontakt: Papp Zsolt 06 20 316 3983, 06 54 404 102
E-mail: szelsoertektalalkozok@gmail.com
A már megrendezett, elsõ találkozó programja : www.myspace.com/szegitalalkozo

 

Hozzászólások   


             Támogatók:  Facebook oldal és csoport:

      Az utolsó rádióadás: 
             2016.12.29. 


régi Kelet U. rádiómüsorok:
          Rendezvények: 
 

Valid CSS!

Az oldal készítői és üzemeltetői a lapon megjelenő információkért felelősséget nem vállalnak, mivel
a bejegyzések regisztrált felhasználók által kerülnek rögzítésre.
A jogsértő és illetlen megnyilvánulásaitól elhatárolódnak és az okozott károkért a bejegyző felhasználót vonják felelősségre.