Az oldalt Mozilla Firefox & Google Chrome böngésző alá optimalizáltuk, eltérő böngésző esetén megjelenítési/működési problémák adódhatnak! Megértéseteket köszönjük!
Bejelentkezés

Felhasználónév:
Jelszó:
Online: 3 látogató
Látogatók száma
A IV. Kelet Underground Tehetségkutató 2013 nyertesei:
1. Drow
2. Fake Illusions
3. Testify

A III. Kelet Underground Tehetségkutató 2011/2012 nyertesei:
1. Early Morning Vision
2. aJna
3. Frantic

A II. Kelet Underground Tehetségkutató 2010/2011 nyertesei:
1.: Morningkill
2.: HopeToBelieve
3.: Worning

A I. Kelet Underground Tehetségkutató 2009/2010 nyertesei:
1.: Death Warrant
2.: SuperEgo3
3.: Hatred Solution
         Partnerek: 
Hírek

Interjú> REC / SUPEREGO3

hozzáadva: 2010-02-27 22:59:45 hozzáadta: mysy

További műveletek
Vissza a hírekhez...

Kapcsolódó linkek, ajánlók


Hozzászólások (0)>>> Újabb 2 interjú a Kelet Underground Tehetségkutató döntõseivel...

Rec:

Szalai Tamás dobos tolmácsolásában olvashatunk információkat a debreceni zenekar 5 állomásos koncertsorozatáról, a tavaly elkészült új hanganyagról és a RockTó fesztiválos betétdalról …

- Volt már számos kisebb-nagyobb sikeretek tehetségkutatókon. Milyen tapasztalatok vannak ezen a téren? Mi a legnegatívabb és legpozitívabb ezekben a rendezvényekben?

Általában mindig nagyon jó kedvvel távoztunk a tehetségkutatókról. Ez nem csak az elért eredményeknek, hanem a különbözõ kritikáknak is köszönhetõ. Negatívumokat nehezen lehet felsorolni a tehetségkutatókról, néha a szervezés terén tapasztalhatnak a bandák apróbb hiányosságokat. Pozitívum, hogy a rendezvényen más zenekarok rajongói is hallhatják zenénket, és persze a lehetséges helyezés is nagyon inspirálja a zenekart.

- A 2009-es debreceni RockTó fesztivál betétdalát felkérés alapján készítettétek el. Hogy sikerült ehhez a lehetõséghez jutnotok? Milyen elõnyökkel járt ez a felkérés?

Az elõzõ RockTó fesztiválokon is játszottunk már és sikerült jó kapcsolatba kerülni a szervezõkkel. A felkérés a fesztivál elõtt érkezett 3-4 héttel, így kevés idõnk volt teljesíteni azt, de ez által elkészítettük az elsõ és egyetlen magyar nyelvû számunkat, amit játszottak a helyi rádiók.

- Új hangzóanyagot készítettetek tavaly Roll With Us címmel. Hogy érzítek, hogy sikerült a felvétel?

Sok munkát fektettünk bele, mindenképpen új hangzásvilágot szerettünk volna létrehozni a régi demóhoz képest. Ehhez természetesen nagyon sok energiára és kreativitásra volt szükségünk, úgy érezzük, hogy az akkori szintünkhöz képest a maximumot tudtuk kihozni magunkból, de persze most is van még hova fejlõdnünk.

- Milyen érdekességekkel, más programmal esetleg változtatásokkal készültök a döntõre?

A mûsorunkat igyekeztünk megváltoztatni, a három legújabb dalunkat is fogjuk játszani a döntõben. Ezeket majd EP formájában szeretnénk kiadni a hozzátéve az elõzõ demó számait. Azt megígérhetjük, hogy ezúttal megpróbálunk ügyelni a mikrofonállványok épségére. :)
 
- Milyen koncert lehetõségeitek vannak elõre láthatólag a következõ hónapokban?

Tervben van egy 5 állomásos koncertsorozat a budapesti Cundra zenekarral és a szintén döntõs Aetrigan-nel. Ezen kívül Békéscsabán és Nyíregyházán is fel fogunk lépni  tavasszal, az utóbbi lehetõséget a szintén döntõs Zumbeispiel zenekarral kötött csereüzletnek köszönhetjük. Így persze a debreceni közönségünket is hamarosan megörvendeztetjük egy újabb koncerttel.

- Hol és mikor fogtok játszani a koncertsorozaton?

A helyszínek még nincsenek pontosítva, de megpróbálunk minél több helyen megfordulni. Reményeink szerint minden nagyobb városban lesz egy állomás országszerte. A honlapunkról hamarosan értesülhet a nagyérdemû a részletekrõl.

http://www.recmusic.hu
http://www.myspace.com/recmusica
készítette: Papp „mysy” Mihály

 

Superego3:

Az énekes-basszusgitáros Hornyák István mesélt a kõkúti banda pozitív-negatív élményeirõl, akusztikus jellegû koncertjeikrõl és a közel jövõbeli terveikrõl…

 

- Tavaly ünnepelte a zenekar a 2. születésnapját egy kõkúti klubban. Hogy sikerült ez az este?

A 2. szülinap igen jó hangulatban telt el. Ezt egyrészt a két zenekarnak köszönhetjük, akiket vendégül láttunk aznap este (Viszonylag Új és Delta), nagyban hozzájárultak az este kitûnõ hangulatához. Másrészt sokan eljöttek, nem is számítottunk ennyi emberre, így ennek örömére mi is igencsak belehúztunk a "rockandrollba". Harmad és nem utolsó sorban a szesz is igen szépen fogyott, na... :)

- Mi az az egy-egy pozitív és negatív dolog, amit mindenképp kiemelnél ezen idõszak alatt?

A zenekar életében igen sok pozitív dolog történt, nem is tudjuk igazán melyiket érdemes kiemelni. Talán azt, ez számunkra nagyon fontos, hogy nemcsak zenekarként tudunk mûködni, hanem baráti közösségként is. Egyre többen járnak a koncertekre, nemcsak a zene, hanem a hangulat miatt is, és ez jó dolog. Jó volt, hogy itt a Kelet-Undergroundon a sok nagyon jó és tehetséges zenekar közül sikerült a döntõbe jutni. Ez megerõsített minket, hogy jó irányt tûztünk ki magunk elé.
Nagy negatívumot nem is említenénk, abban szerencsére nem volt részünk. Igazából a trió felállás létrejötte volt az utolsó ilyen dolog, mert egy jól mûködõ zenekarból lettünk így hárman, az akkori énekes/basszusgitáros távozása miatt. Az eltelt két év, és az elért dolgok azonban kárpótoltak minket emiatt, így ez ma már nem tûnik annyira negatívumnak.

 

- Akusztikus változatban is felléptek idõnként. Mennyiben másabb egy ilyen buli? Milyen plusszal készültök egy ilyen fellépésre?

Mivel mi alapvetõen "garázsrock zenekar" vagyunk, el lehet képzelni, hogy teljesen másként szólalnak meg a dalok akusztikusan. Ilyenkor csatlakozik hozzánk Moldván Zsolti barátunk, aki kongán, bongón, egyebeken járul hozzá a mûsorhoz. Az a helyzet, hogy véletlenül alakult csak ki az akusztikus formáció, egy alkalomra találtuk ki. Aztán lett még egy koncert, meg még egy, és már nem lehetett vele leállni:). Már az elsõ fellépések után igen sok pozitív visszajelzést kaptunk ezzel kapcsolatban, mostanra meg már szinte sikeresebb így a zenekar, mint trióban...:) Ez több dolognak tudható be. Egyrészt olyan emberekhez is el tud jutni a zenénk, akik egy hangos rock koncert közelébe sem jönnének, akusztikuson meg az elsõ sorban bólogatnak. Sokkal közérthetõbb, emészthetõbb a zene. Aztán innen nem zúgó füllel megy haza a nép, mint egy-egy hangos buliról, és ez sokaknak tetszik. Végül mi még az a korosztály vagyunk, akiknél természetes volt, hogy szalonnasütésnél, tábortûznél (errõl van is egy dalunk!!!) kötelezõ jelleggel volt/van dobgitár, kicsit ezt a hangulatot próbáljuk megidézni, ami megint csak tetszik a közönségnek. De azért nagyon szeretünk ám jó alaposan belecsapni a lecsóba "szalonmetál" módban is :D!!!

 

- Akusztikus demófelvétel elkészítésében is gondolkodtok. Van-e ebben elõre haladás esetleg konkrétum?

Az utóbbi idõben annyi fellépés, miegymás összeszaladt, hogy egyelõre nem tudtunk még belefogni. De éppen tegnap játszottunk akusztikusan Egerben, ami várakozáson felül, nagyon jól sikerült. Ezt látva újra csak megerõsített abban minket, hogy ne sokáig halogassuk a dolgot.

 

- Hogy sikerült az elõdöntõ utáni debreceni és kõkúti koncert? Mennyiben másabb Debrecenben játszani, mint odahaza?

A hazai közönség jól ismeri már a számokat, szinte kívülrõl tudják a mûsort, kérik egyiket-másikat. Úgyhogy nagyon szeretünk hazai berkekben játszani, általában jó hangulatban telnek a fellépések. Debrecenben ehhez csendes, de annál lelkesebb közönséggel találkoztunk, egy-két dal itt is megfogta az embereket, úgyhogy panaszra itt sem volt okunk. Annál is inkább, mert hétköznap, ismeretlen zenekarként fellépni nem egyszerû, és ehhez képest mi is, és visszajelzések alapján a közönség is jól érezte magát. Külön meg kell említenem a korrekt szervezést, ami hozzájárult ahhoz, hogy jól sikerüljön az este.


 
- Milyen koncert lehetõségeitek vannak elõre láthatólag a következõ hónapokban?

A myspace-n folyamatosan frissítjük a koncert idõpontokat, szerencsére nincs okunk panaszra az utóbbi idõben:). Nagyon várjuk a döntõt, bár ez csak "minikoncert" lesz.  Márciusban fellépünk még az Egri Zenekarok Fesztiválján, májusban Szegeden, és folytatódnak az akusztikus koncertek is. Áprilisban kettõ is lesz, illetve szervezés alatt is van még. Kezdetben azt tûztük ki célul, hogy havi egy koncertünk legyen, ma már havi kettõ-három is összejön, éppen hogy csak gyõzzük... :) 

http://www.myspace.com/superego3

készítette: Papp „mysy” Mihály

 

Hozzászólások   


             Támogatók:  Facebook oldal és csoport:

      Az utolsó rádióadás: 
             2016.12.29. 


régi Kelet U. rádiómüsorok:
          Rendezvények: 
 

Valid CSS!

Az oldal készítői és üzemeltetői a lapon megjelenő információkért felelősséget nem vállalnak, mivel
a bejegyzések regisztrált felhasználók által kerülnek rögzítésre.
A jogsértő és illetlen megnyilvánulásaitól elhatárolódnak és az okozott károkért a bejegyző felhasználót vonják felelősségre.