Az oldalt Mozilla Firefox & Google Chrome böngésző alá optimalizáltuk, eltérő böngésző esetén megjelenítési/működési problémák adódhatnak! Megértéseteket köszönjük!
Bejelentkezés

Felhasználónév:
Jelszó:
Online: 0 látogató
Látogatók száma
A IV. Kelet Underground Tehetségkutató 2013 nyertesei:
1. Drow
2. Fake Illusions
3. Testify

A III. Kelet Underground Tehetségkutató 2011/2012 nyertesei:
1. Early Morning Vision
2. aJna
3. Frantic

A II. Kelet Underground Tehetségkutató 2010/2011 nyertesei:
1.: Morningkill
2.: HopeToBelieve
3.: Worning

A I. Kelet Underground Tehetségkutató 2009/2010 nyertesei:
1.: Death Warrant
2.: SuperEgo3
3.: Hatred Solution
         Partnerek: 
Hírek

Interjú> HOPETOBELIEVE / CSAK

hozzáadva: 2010-02-27 12:13:37 hozzáadta: mysy

További műveletek
Vissza a hírekhez...

Kapcsolódó linkek, ajánlók


Hozzászólások (0)

>>>> A következõ 2 interjú következik most itt... >>>>> >

HopeToBelieve:A berettyóújfalui banda tagjai nyilatkoznak a Subscribe segédlettel felvett EP-rõl,  a rengeteg koncert lehetõségrõl és az õszi turné tervrõl…

 

- Tavaly májusban különvált utatok az addigi gitárosotokkal. Sikerült megtalálni az utódját?

Kornél: Szerencsére azóta egy nagyon jó és régi ismerõsünk csatlakozott hozzánk Csirmaz Márton személyében. Vele végre úgy tudjuk játszani a zenénket, ahogy azt kell/kellene. Hihetetlen volt, hogy az elsõ próbán pöccre pontosan játszotta a számokat, nem kellett neki magyarázni semmit. Beszarás volt! De a legfontosabb mégiscsak az volt, hogy emberileg a lehetõ legközelebb álljon hozzánk és Vele ez van.

 

- A legújabb EP-tekrõl meséljetek egy kicsit! Milyen paraméterei vannak az anyagnak?

Kornél: Az új EP március 6-án fog megjelenni, mivel akkor lesz az elsõ idei berettyóújfalui koncertünk. A zenei résszel nagyon megküzdöttünk, mert az utómunkánál mindig akadtak javítani valók. A zenei alapokat már rég rögzítettük a PMA stúdiós Gyarmati Balázzsal. A 4 szám (Utolsó esély, Együtt elõre, Harcos, Hetedik napon) énekénél viszont a biztosra mentünk. A keverés és a mastert közösen csináltuk Gyarmati Balázzsal. Ez is szinte egy D.I.Y. anyag lett és ez nekem nagyon tetszik.

 

- Ha jól tudom az énekproducer Csongor Bálint a Subscribe-ból. Milyen volt vele dolgozni? Mennyire volt segítségetekre?

Kornél: Így van, és erre baromi büszkék vagyunk. De meg is lehet majd hallgatni, hogy mennyiben lett másabb. Bálint egy zseni! Mind amellett, hogy mekkora megfejtései vannak, mennyire zenei az egész fiú úgy, ahogy van, emellett a lehetõ legjobb ember! Iszonyú nagy segítség volt Tõle, hogy megcsinálta ezt nekünk, én nagyon hálás vagyok érte.

 

- A tavaszi turné hogy alakul? Hova és melyik nagyobb zenekarral mentek koncertezni?

Kornél: Tavaszi turnét elpöcsöltük egy kicsit. Nagy zenekarozás nem lesz, viszont így az utolsó pillanatban szervezzük magunknak a koncerteket. Ha minden jól összejönne, akkor ebben a félévben tudnánk csinálni olyan 15-18-at. Aztán jöhet majd az õsz a már említett tervvel. Mindenképp szeretnénk egy nagyobb zenekar társaságában turnézni, hiszen rengeteg lehetõséget rejt magában, nem mellesleg jó mulatást. De nem akarunk semmit sem elkiabálni.

 

- Milyen koncert lehetõségeitek vannak elõre láthatólag a következõ hónapokban?

Kornél: Ezek mellett tuti lesz még Eger, Békés, Pest egy párszor:) (nem lehet eleget ott játszani).

sepi: Berettyóújfalu kétszer is (május 8 Blind Myself, Fish + július 3 berettyóújfalui Hardcore feszt.), Piliscsaba, Szentes. Plusz, szervezés alatt van pár buli, azokról, majd ha fixek lesznek.

Kornél: Nagyon szeretnénk minél többet játszani, így benzinpénzért bárhova elmegyünk. Csak a punkból jövünk, na!

 

- Mit szeretnétek elérni a zenétekkel, a zenéléssel? Mik a közel jövõbeli céljaitok?

Csirmaz Márton: Minél több ember szeressen és hallgasson minket.

Méhes Károly: Ez számomra egyfajta önkifejezés, kikapcsolódás, hobbi még, de ha minden jól alakul és ismertek leszünk, akkor talán egy foglalkozás is lehet belõle. Célom vagy célunk szerintem mondhatom ezt a többiek nevében is, hogy megismertetni ezt a fajta stílust sok-sok emberkével.

sepi: Szerintem, aki azt mondja, hogy nem akar népszerû és ismert lenni, az hazudik:D Konkrét cél nincs, amit el akarunk érni a zenekarral. Lesz, ami lesz, ha befutunk az se lesz baj:D Ha nem akkor pedig csináltam, amit szeretek és azt a legjobb barátaimmal évekig, ennyi.

Terveink pedig: 2010 második felében vagy max. jövõre:D kiadni egy albumot. Valamint az én terveim közt szerepel csinálni egy videóklippet mihamarabb:D

 

http://www.myspace.com/ hopetobelieve
készítette: Papp „mysy” Mihály

 

Csak:

 

Balázs Tamás Roland, énekes-ritmus gitáros avatt be bennünket a debreceni zenekar eddigi közel 14 évébe …

 

- Kérlek, mutassátok be röviden a zenekart!
A CSAK- zenekar 1996. július 1.-jén alakult a Kálvintéri Utcazene fesztivál alkalmából. Lassan, de biztosan haladtunk az amatõr zenészek misztikus világában. Semmit sem siettünk el. („Majd lesz valami…na, eljátsszuk az új hülyeségedet…”) Aktívnak mondható évünk az 1998-1999-es év volt legelõszõr, amikor Kiss Sanyival elkészítettük 20 dalos demónkat(ebbõl egyet -Vonat sín-, még Cserháti István stúdiójában rögzítettünk). Aztán egyre sûrûsödtek a koncertek, voltunk a Veszprémi utca zenén 3 alkalommal is  azóta, Szentendrén, és Tiszacsegén is emlékezetes koncerteket játszottunk. Az évek során aztán kialakult egy bizonyos számú „rajongó” tábor, így a koncertek egyre jobb hangulatban teltek és telnek azóta is. Legutóbb Michelangelo felhõk címmel rögzítettünk demót, ami már azt a hangzást rejti amit, talán már a legelején szerettünk volna. Saját készítésû klipjeink pedig megtalálhatóak az ismert lejátszó helyeken. Ezek a klipek is tükrözik azt az egyfajta natív- rock zenét, amit az évek során megpróbáltunk megközelíteni.

- Milyen tapasztalatokat szereztetek a derecskei tehetségkutató versenyen?
Nem sok tehetségkutatón vettünk részt eddig. Úgyhogy ezzel is úgy voltunk, hogy: maj’ lássuk mi lesz. Ennyi év után jó volt átérezni, hogy végre valamennyire elismerik, amit csinálunk.

- Milyen érdekességekkel, programmal készültetek a derecskei megmérettetésre, és miben lesz esetleg más a Kelet Underground döntõbeli fellépésetek?
Már régen kialakult a menü, és ezeken, helyszín szerint változtatgatunk. Van ahol nyugodtabb, van ahol erõteljesebb repertoárral lépünk fel. A most következõ döntõn az lesz a jó, hogy végre eljátszhatjuk normális körülmények között az új dalainkat… Én kifejezetten a legújabbat várom, amit még nem nagyon adtunk elõ. Ezért jó egy debreceni amatõr zenésznek a Klinika Moziban játszani, mert az csak nem egy kisebb klub…

- Milyen koncert lehetõségeitek vannak elõre láthatólag a következõ hónapokban?
A következõ koncertünk CSAKUSZTIKUS néven az Icognitóban lesz,  aztán (talán), még február végén, vagy március elején a Concadoroban.

- Mit szeretnétek elérni a zenétekkel, a zenéléssel? Mik a közel jövõbeli céljaitok?

Úgy gondolom, hogy már elég sok mindent elértünk a zenéléssel (másképp látjuk a világot). Nekem a legnagyobb dolog az lenne, ha az ország számos helyén ismert underground, tehát réteg zene lehetne a Csak. Megjelenne egy albumunk és azzal egy olyan 200-300 fõs közönség elõtt felléphetnénk minden ilyen natív klubban. Azt hiszem, ez elég õszinte lenne számunkra…

 

http://www.csakzenekar.hu

készítette: Papp „mysy” Mihály

 

Hozzászólások   


             Támogatók:  Facebook oldal és csoport:

      Az utolsó rádióadás: 
             2016.12.29. 


régi Kelet U. rádiómüsorok:
          Rendezvények: 
 

Valid CSS!

Az oldal készítői és üzemeltetői a lapon megjelenő információkért felelősséget nem vállalnak, mivel
a bejegyzések regisztrált felhasználók által kerülnek rögzítésre.
A jogsértő és illetlen megnyilvánulásaitól elhatárolódnak és az okozott károkért a bejegyző felhasználót vonják felelősségre.