Az oldalt Mozilla Firefox & Google Chrome böngésző alá optimalizáltuk, eltérő böngésző esetén megjelenítési/működési problémák adódhatnak! Megértéseteket köszönjük!
Bejelentkezés

Felhasználónév:
Jelszó:
Online: 1 látogató
Látogatók száma
A IV. Kelet Underground Tehetségkutató 2013 nyertesei:
1. Drow
2. Fake Illusions
3. Testify

A III. Kelet Underground Tehetségkutató 2011/2012 nyertesei:
1. Early Morning Vision
2. aJna
3. Frantic

A II. Kelet Underground Tehetségkutató 2010/2011 nyertesei:
1.: Morningkill
2.: HopeToBelieve
3.: Worning

A I. Kelet Underground Tehetségkutató 2009/2010 nyertesei:
1.: Death Warrant
2.: SuperEgo3
3.: Hatred Solution
         Partnerek: 
Hírek

Interjú> HATRED SOLUTION / GIKSZER

hozzáadva: 2010-02-24 14:44:41 hozzáadta: mysy

További műveletek
Vissza a hírekhez...

Kapcsolódó linkek, ajánlók


Hozzászólások (0)Újabb 1-1 interjú olvasható a döntõs zenekarok  körébõl....Hatred Solution:  


Egri Mátyás, a banda énekese, mesélt a debreceni együttes új felállásáról, a régi és új kislemezeikrõl, valamint az elõdöntõn szerzett benyomásokról…  

- A biográfiátokban olvasható, hogy a zenekar egy éve rögzítette elsõ EP-jét a Bakery stúdióban. Mit érdemes róla tudni? Milyen visszhangja volt eddig a szakma és a közönség részérõl?

A DISAPPOINTMENTS és az azt megelõzõ demó között eltelt négy év alatt a zenekar sok változáson ment át, zeneileg is érettebbek lettünk és az EP-n hallható "muzsika" már sokkal átgondoltabb, mint a három demós szám. Ezért is éreztük azt, hogy ezt az anyagot jó stúdió körülmények között kell fölvenni, amiben nem is csalódtunk, a végeredménnyel teljesen elégedettek voltunk. A  DISAPPOINTMENTS (Csalódások) cím nem véletlen, az egyénenkénti és a zenekar szintjén megélt pofonokra és viszontagságokra egyaránt utal. A szövegek témái összefoglalják az érzelmeket a szerelmi csalódásoktól, az elidegenedés és egyedüllét érzésén át az ezek által kiváltott gyûlöletig. Az EP-t a külföld kritika jól fogadta az itthonitól kaptunk jót is és rosszat is de mindent egybe véve a visszhangok jók és lelkesítõek voltak de kiadót mind ez idáig nem sikerült találnunk.

- Az új dobosotokkal készül már ez a felvétel? Az elõdöntõn úgy tûnt, hogy elég jó beilleszkedett a bandába. Hogy találtatok rá?

Amikor az elõzõ dobosunk Attis elment az oldalunkon elkezdtük hirdetni, hogy dobost keresünk, hónapok teltek el, jelentkeztek jó páran, de vagy túl távol voltak és nem tudtuk megoldani a próbákat, vagy egyszerûen nem feleltek meg. Eközben, jó barátunk Szeifert Ferike segítette ki a zenekart, de õ sem tudott velünk maradni sokáig, mert egy másik zenekarban is dobolt. Ekkor, mint derült égbõl a villám jött Máté, jelentkezett a hirdetésünkre, mi meghallgattuk és azonnal azt mondtuk, hogy igen megtaláltuk azt a dobost, akire szükségünk van és õ is úgy érezte, hogy megtalálta a zenekart, ahol játszani akar. Talán ennek is köszönhetõ az, hogy nagyon hamar beilleszkedett és a HS teljes jogú
tagjává vált. Tehetsége, pontossága és profizmusa lehetõséget adott arra, hogy zeneileg még bátrabb dolgokban gondolkodjunk, nagy szerencsénk volt, hogy megtaláltuk õt, ill. hogy õ megtalált bennünket. Az új EP teljes anyagát már Mátéval együtt írtuk és természetesen a felvétel is vele készül.

- Mi a véleményetek az elõdöntõs zsûrizésrõl?

A zsûrizésrõl nem tudok rosszat mondani már csak azért sem, mert csak pozitív dolgokat mondtak rólunk. Bár hozzáteszem, hogy kicsit beszartunk, amikor mindenkinél elkezdtétek sorolni, hogy kinél mi volt a jó, mi volt a rossz, akkor úgy éreztem/éreztük, hogy nagyon le fogunk bõgni a mi kis "káoszunkkal". De nagyon kellemes csalódás ért bennünket, hogy értékelik a zenénket, a színpadi munkánkat, hogy átjött az energia, meg a munka, ami e mögött van... szóval rosszat nem tudok mondani...teljesen meghatódtam... he he he!

- Mi az, amit mindenképp megfogadtok a zsûri bírálatából a jövõre nézve?

Talán még matekabb dolgokkal próbálkozunk, mert úgy láttuk ez mindenkire jó hatással volt:)

- Milyen érdekességekkel, más programmal esetleg változtatásokkal készültök a döntõre?

A koncerten az új EP teljes anyaga meg fog szólalni, ill. a Disappointments-rõl is fogunk játszani egy számot (valószínûleg a Merry-go-round-ot) és természetesen még intenzívebb és energikusabb színpadi munkával fogunk készülni az estére. (Remélem, túléljük!)

- Milyen koncert lehetõségeitek vannak elõre láthatólag a következõ hónapokban?

A március 5.-i buli után, április 10.-én a Perényiben lépünk föl a Nasmith, a Raze To The Ground és a Slytract társaságában illetve május 29.-én Berettyóújfaluban, a Parolában a Rushworms-el és a Document of Forgotten Smiles-al. De azt azért elmondanám még, hogy eléggé elszomorítóak a koncertlehetõségek mostanában, lassan már a zenekaroknak kell fizetni azért, hogy fölléphessenek.

- Az új EP-tek felvételeivel hogy haladtok? Mi várható az új anyagtól?

A fölvételeket múlt héten, február 13-án kezdtük el a Szeg Home Stúdióban, Szilágyi Pisti (ex-Necropsia, Szeg) felügyelete alatt. Máté, azóta feldobolta a témákat, és most kezdjük a gitár munkálatait. Várhatóan március közepe felé fog kijönni az új anyag, ami egy teljesen új HS lesz legalább annyira fog különbözni az elõzõ EP-tõl, mint ahogy az a demónktól, a zene gyorsabb, agresszívebb, energikusabb, bátrabb, összetettebb sokkal több mindenbõl építkezik és mindezt sokkal rövidebb számokba sûrítve. Szóval más lesz.
Itt szeretném megjegyezni, hogy a zenekar basszus poszton is változott Dávid helyét Zsuga Anti vette át, akirõl legalább annyi jót tudok, tudunk mondani, mint az elõzõekben Mátéról. Anti az elõdöntõn látott bennünket és akkor döntötte el, hogy minden áron ezt a zenét akarja csinálni és velünk akar zenélni. Bevettük és két hét alatt megcsinálta a basszustémákat a számokra és azóta csak gyakorlunk... olyan plusz energiát adott a zenekarnak, ami pótolhatatlan nem beszélve arról ahogy és amilyen témákat játszik. Szóval máris a zenekar szerves része lett. Az új EP-t már vele rögzítjük.

- Mit szeretnétek elérni a zenétekkel, a zenéléssel? Mik a közel jövõbeli céljaitok?

Igazából erre csak azt tudom/tudjuk válaszolni, hogy a zenénk egyetlen célja az, hogy zenéljünk,
a zenélés öröme, az alkotás öröme, örömet szerezni másoknak, és az öröm, amit akkor érzünk, amikor valami masszából kijön valami érdekes. Imádjuk ezt csinálni... zenélni szerintem nem is lehet másképp, és nem is szabad... ha ez már nincs meg, akkor föl kell adni, mert amúgy csak a szar lesz belõle: Ha nincs meg az alázat a zene és a közönség iránt akkor meghalt a dolog.  

http://www.myspace.com/hatredsolution
készítette: Papp „mysy” Mihály


Gikszer:

A berettyóújfalui együttes tagjai beszéltek zenekaruk aktualitásairól, hogy hogy készült el elsõ klipjük, az ehhez kapcsolódó werkfilm és mi az amiért szeretnek zenélni…

- Nemrég megnyertetek egy hajdúszoboszlói tehetségkutatót, és most a Kelet Underground is döntõsök vagytok. Mint tapasztalt tehetségkutatós résztvevõk milyennek látjátok a mostanában zajló versenyeket? Rejtenek-e valóban lehetõségeket egy feltörekvõ zenekar számára?

Zoli: Annyira tapasztaltak azért nem vagyunk, de résztvettünk már pár kisebb tehetségkutatón több-kevesebb sikerrel. Vannak jó és rossz élményeink ezekkel kapcsolatban, de gyökeres változás nem történt a zenekar életében ezek miatt. Fõleg azért jelentkez(t)ünk, hogy minél több embernek megmutathassuk a zenénket, ami reményeink szerint elnyeri a tetszésüket és talán így több fellépési lehetõséget kapunk.

- Az elsõ videoklipetek a "Nyáridõ" címû nótátokra tavaly készült el. Mit érdemes róla tudni?

Csacsa: A Nyáridõ címû klipünket tavaly nyáron forgattuk csodával határos módon :). A helyszín a Keleti-part volt. A baráti társaságból szerepeltek néhányan, illetve az ott pihenõket is sikerült belerángatnunk a buliba. Elõtte forgatókönyvet írtunk, de azért akadt egy-két helyzet, amikor improvizálni kellett. Azt érdemes még róla tudni, hogy sokat kell nézni, elõtte pedig jól fel kell tekerni a hangerõt!

- A werkfilm forgatásának ötlete honnan jött? Pontosan mit tartalmaz?

Gergõ: A klipet és a werkfilmet Kocsis Attila barátunk készítette. Több zenekar is felkérte már hasonló munkára (Abiocore, Szélsõ Érték, Angertea, stb.), úgyhogy tudtuk mire számíthatunk, teljes mértékben hallgattunk a tanácsaira. A werkfilm a klipkészítés mozzanatait tartalmazza poénokkal tûzdelve, amik kimaradtak a klipbõl.

- A tavaly évvégi pangás után, vannak-e most koncertlehetõségeitek a következõ hónapokra?

Imike: Koncertlehetõségek vannak, de fõleg olyan felkéréseket kapunk, hogy játszunk más zenekarok elõtt Berettyóújfaluban. Nem szeretnénk otthon sûrûn fellépni, mert azt a közönség is megunná, egyéb lehetõségek meg nehezen akadnak.

- Mit szeretnétek elérni a zenétekkel, a zenéléssel? Mik a közel jövõbeli céljaitok?

Joe-T: A zenekar 5 éve létezik, talán eddig a videoklip az egyik legnagyobb "lépés" a hajdúszoboszlói tehetségkutatón való gyõzelem mellett. Szeretnénk a következõ hanganyagunkat profi körülmények között rögzíteni, hogy megtudjuk, úgyis megállja a helyét a muzsikánk avagy sem, szeretnénk új számokat írni (és már írtunk is egy párat), többet koncertezni, új klipet készíteni, stb. Ha a koncertek számának növelése nem is sikerül, jó lenne az ország különbözõ szegleteiben, fesztiválokon fellépni, mert eddig erre nem nagyon kaptunk lehetõséget. Szeretünk zenélni, mint minden más együttes, jól érezzük magunkat, néha túl jól is, és tisztában vagyunk vele, hogy nem ebbõl fogunk megélni. És ha lehet, egy klasszikust idéznék a végére:

"Én asszem inkább megdugok egy zsiráfot
Ti meg váltsátok meg helyettem a világot!"
by Prosectura

www. myspace.com/gikszer
készítette: Papp „mysy” Mihály

Hozzászólások   


             Támogatók:  Facebook oldal és csoport:

      Az utolsó rádióadás: 
             2016.12.29. 


régi Kelet U. rádiómüsorok:
          Rendezvények: 
 

Valid CSS!

Az oldal készítői és üzemeltetői a lapon megjelenő információkért felelősséget nem vállalnak, mivel
a bejegyzések regisztrált felhasználók által kerülnek rögzítésre.
A jogsértő és illetlen megnyilvánulásaitól elhatárolódnak és az okozott károkért a bejegyző felhasználót vonják felelősségre.