Az oldalt Mozilla Firefox & Google Chrome böngésző alá optimalizáltuk, eltérő böngésző esetén megjelenítési/működési problémák adódhatnak! Megértéseteket köszönjük!
Bejelentkezés

Felhasználónév:
Jelszó:
Online: 2 látogató
Látogatók száma
A IV. Kelet Underground Tehetségkutató 2013 nyertesei:
1. Drow
2. Fake Illusions
3. Testify

A III. Kelet Underground Tehetségkutató 2011/2012 nyertesei:
1. Early Morning Vision
2. aJna
3. Frantic

A II. Kelet Underground Tehetségkutató 2010/2011 nyertesei:
1.: Morningkill
2.: HopeToBelieve
3.: Worning

A I. Kelet Underground Tehetségkutató 2009/2010 nyertesei:
1.: Death Warrant
2.: SuperEgo3
3.: Hatred Solution
         Partnerek: 
Hírek

CampusFeszt16:Süli András interjú

hozzáadva: 2016-07-12 12:48:52 hozzáadta: mysy

További műveletek
Vissza a hírekhez...

Kapcsolódó linkek, ajánlók


Hozzászólások (0)


A debreceni Campus Fesztivál egyik programszervezőjét, Süli Andrást kérdeztem a 2016-os rendezvény érdekességeiről, újdonságairól...

 - Az 2016-os Campus Fesztivál helyszíne gondolom alapvetően nem fog változni az eddig évekhez képest. Lesznek esetleg azért kisebb eltérések, újítások, amire érmes felhívni a fesztivál látogatók figyelmét?

A helyszín alapvetően ugyanaz marad, mint a tavaly és tavalyelőtt a közönség által már megismert és megszeretett. Ami mindenképp újdonságot jelent, hogy idén már két nagyszínpaddal megy a fesztivál, az eddigi mellett a Nagyerdei körúton lesz egy második nagyszínpad, mintegy 6-7 ezer fő befogadására alkalmas közönségtérrel. Ismét költözik a fiatal tehetségeket, feltörekvő előadókat bemutató Dehir.hu színpad, ezúttal a stadion aljában kap helyet nem messze a Halltól. Itt láthatóak majd a Cseh Tamás Program által támogatott előadók is. Ami még újdonság, hogy saját színpadot kap teljes értékű programmal az Egyetem tér, valamint a Stadion emeleti szintjén, a lebegőjárda melletti fogadótérben mutatkoznak be a debreceni kulturális intézmények - ennek a helyszínnek a neve Debrecen-korzó.- Milyen kedvezmények vannak a rendezvényre látogatók körében még így az utolsó hetekben?

A weboldalon végig kedvezménnyel lehet vásárolni az egyik főtámogatónk bankkártyáját felhasználva, egyébként július 15-ig élnek a kedvezményes jegyárak, tehát érdemes sietni.- Fellépő lesz a brit Therapy? zenekar is, akik a 90-es években elég népszerűek voltak és abban az időszakban sok jellegzetes daluk született. Mit lehet tudni a Campusos koncertjükről? Mi az, ami várható tőlük a fesztivál utolsó napján? 

A Therapy? elég sok időre eltűnt az emberek szeme elől, nemrég azonban erőteljesen aktivizálták magukat és komoly turnékon, fesztiválfellépéseken vannak túl. Sokak szerint az új albumuk majdnem olyan erős, mint a legendás Troublegum lemez. Nemrégiben teltház előtt léptek fel az A38 hajón. Mindenképpen egy sallangmentes, energikus rockbulit várunk tőlük. Egy igazi rocknroll csapatról van szó, amelyet nem kísérget népes stáb, maguknak oldanak meg mindent. Annyit elárulhatok, hogy közvetlenül Debrecenbe érkeznek majd repülővel.- Ahogy látom a programkiírásból, hogy a hagyományhoz híven most is teret engedtek a helyi zenekaroknak. Van-e esetleg
változás az elképzelésekben ez addigekhez képest? Hogy lehetett bekerülni helyiként egy ilyen rendezvényre?

Valóban igyekszünk teret adni a helyi és környékbeli zenekaroknak, arra azonban figyelünk, hogy azok kapjanak fellépési lehetőséget, akik körül "forr a levegő", azaz akik tudnak felmutatni történéseket, eseményeket, aktívak és jelen vannak a helyi koncertéletben. Nem gondoljuk, hogy helye lenne a Campuson annak, akinek ez az évi egy fellépése van. A feltörekvő zenekarok közül most főként a Cseh Tamás Programnak köszönhetően országosan is nagyobb merítést kapunk, így idén valamennyivel kevesebb is a helyi zenekar, de a debreceni zenei élet így is páratlan lehetőséget kap a bemutatkozásra. 

- Mely zenekarokat emelnéd ki, akik az idei Campuson érdekességnek, kuriózumnak számítanak, és miért?

Nagyon nehéz bárkit kiemelni, több mint 190 magyar zenei fellépőnk van idén az elektronikus előadókat is beleszámítva. Nekem természetesen vannak személyes kedvenceim, ezeknek a fellépését általában megosztom a facebook oldalamon. A külföldi előadókat természetesen mindig nagy várakozás övezi, de az igazán izgalmas dolgok szerintem mindig a kisebb színpadokon történnek.

>>>>> A FESZTIVÁL PROGRAM ITT <<<<<


- Kérlek, említs néhány olyan nem zenei programot, amik nagyban színesíteni fogja a fesztivál széles palettáját!

Idén is lesz egy csomó jó irodalmi program a KULTer.hu jóvoltából, kiegészülve az idén indult Könyvszekrény projekttel, az Egyetem tér színpadára standuposok és ismert előadók is meghívást kaptak, sőt itt még komolyzenei lounge is lesz minden nap. Lesz Edith Piaf-est, jönnek gólyalábasok és mutatványosok szokás szerint, a moziprogram pedig idén megemlékezik az elmúlt időszak fontos távozóiról: lesz zenés film David Bowie-val, Lemmyvel és Prince-szel egyaránt. A víztoronyban falat lehet mászni, a civileknél számos érdekes aktivitásra lelhetünk és idén sem maradunk sportolási lehetőség nélkül.

- Mi az alapvető elvárás részetekről az idei helyszín és látogatottság tekintetében?

A helyszín kapcsán a legfontosabb, hogy mindenki elférjen, jól érezze magát és a rendezvényt követően minél hamarabb háborítatlan állapotban kapja vissza a természet a Nagyerdőt. Látogatottság tekintetében jó idő esetén minden adott, hogy a tavalyi számot, amely négy nap alatt 84.000 fő volt, átlépjük idén.

készítette: Papp "Mysy" Mihály

További információk a fesztiválról:
https://www.facebook.com/campusfesztival/
http://campusfesztival.hu/


Hozzászólások   


             Támogatók:  Facebook oldal és csoport:

      Az utolsó rádióadás: 
             2016.12.29. 


régi Kelet U. rádiómüsorok:
          Rendezvények: 
 

Valid CSS!

Az oldal készítői és üzemeltetői a lapon megjelenő információkért felelősséget nem vállalnak, mivel
a bejegyzések regisztrált felhasználók által kerülnek rögzítésre.
A jogsértő és illetlen megnyilvánulásaitól elhatárolódnak és az okozott károkért a bejegyző felhasználót vonják felelősségre.