Az oldalt Mozilla Firefox & Google Chrome böngésző alá optimalizáltuk, eltérő böngésző esetén megjelenítési/működési problémák adódhatnak! Megértéseteket köszönjük!
Bejelentkezés

Felhasználónév:
Jelszó:
Online: 2 látogató
Látogatók száma
A IV. Kelet Underground Tehetségkutató 2013 nyertesei:
1. Drow
2. Fake Illusions
3. Testify

A III. Kelet Underground Tehetségkutató 2011/2012 nyertesei:
1. Early Morning Vision
2. aJna
3. Frantic

A II. Kelet Underground Tehetségkutató 2010/2011 nyertesei:
1.: Morningkill
2.: HopeToBelieve
3.: Worning

A I. Kelet Underground Tehetségkutató 2009/2010 nyertesei:
1.: Death Warrant
2.: SuperEgo3
3.: Hatred Solution
         Partnerek:











































 
Dying Wish
Vissza...


Zenekar információk


Székhely: Egyéb település


A zenekar tagjai még nincsenek felvéve...

Nincs beállítva stílusirányzat...


Elérhetőségek:

Ács Sándor elérhetőségei:
  Mobil: +36203913824
  E-mail: acssanyi81@gmail.com
  Levelezési cím: 5300 Karcag, Reggel u. 15.
  Honlap cím: www.dyingwish.hu

 
Biográfia

Dying Wish biográfia:


Az 1996 novemberében a Papp Lajos (gitár, ének) és Papp Sándor (basszusgitár) testvérpáros által alapított püspökladányi zenekar hamar felhívta magára a figyelmet, hiszen a göteborgi melodikus death stílusként jellemzett minőségi muzsikájával hamar elnyerte sokak tetszését. Első híradásként, még Bekker János vendégénekessel, a „The Night Embraces Me” négyszámos demó készült el. A csapatba Árva Péter (gitár), Schmidt Péter (billentyűs), és Moldoványi János (dobos) mellé egy megfelelő énekes is érkezett, Monori György személyében. Ez a felállás rögzítette a hat tételes „…On Twilight Of Eternity” EP anyagát. A DW ekkora már nem csak itthoni, hanem külföldi dicsérő kritikákkal is büszkélkedhetett, kazettáik több országban is keresettek voltak, valamint több tehetségkutatón is sikerrel szerepeltek. A banda az egyre intenzívebbé váló koncertezés mellett már a következő évben leszállította a szintén fél tucat dalt tartalmazó „The Silent Horizon” EP-t. Elkészült az első DW klip is, a „The Valley”című dalhoz.


A két EP egyesített kiadása CD-n is megjelent 2000-ben. A zenekar felállása ekkor két helyen is módosult, először Ács Sándor gitáros, majd az őszi turné végén Nádas Péter billentyűs érkezett friss erőként.


2001-ben látott napvilágot a 9 számos „Never-ending Road” címet viselő első Dying Wish nagylemez, amelyhez két videót is forgatott a csapat. A „Fragments Of The Past” nótát stúdiós jelenetekből összevágva, a „Wanderer Of The Sky”-t pedig koncert klipként publikálta a zenekar. A korong multimédiás kiegészítést is tartalmazott, ezen fotóalbum, videoklipek, angol-magyar szövegkönyv, és néhány régebbi dal ízelítője kapott helyet. Valamint, ez volt a csapat első anyaga, amelyen külső szövegíró is dolgozott, Fodor Tamás személyében.


A következő éveket a legnagyobb sikerek, és a meghökkentő váltások időszakaként lehet jellemezni a banda életében, hiszen ez volt a legizgalmasabb és a legmozgalmasabb éra a DW eddigi pályafutása során. A sikeres turnék és fesztiválfellépések mellett több tagcsere is történt egészen 2005-ig, a zenekar nevét viselő „D.Y.I.N.G.W.I.S.H.” (az album címe kibontva: Dying Yell Is Not Grievous When I Seek Hope) megjelenéséig. Az együttes új ütőse egy időre Garcia Dávid lett (a CD megjelenése után viszont ismét Moldoványi János dobolt), billentyűsük elhagyta a fedélzetet, sőt új frontemberük is lett, Dömötör Balázs személyében. Ezúttal a „Mechanical Life” nótához készült egy ’kiöltözős’ klip, valamint a Nightbreed fesztiválon is készült egy felvétel, a „Forgotten Dead” című dalukról.


A 2006-os esztendő a tíz éves jubileum méltó megünnepléséről szólt, ami még a következő évre is átcsúszott, viszont ezek után kilépett énekesük, így a zenekar bizonytalan időre felfüggesztette tevékenységét.


2011-ben éledt újjá a DW, egyetlen cserével a tagságban, új dobosként Kocsis Krisztián érkezett a csapatba. Újra beindult a koncertezés, sőt 2012 elején egy dalt is rögzített a zenekar, „Lopott idők” címmel, magyar nyelven. A kreatív munka tovább folytatódott, aminek eredménye a következő évben kiadott öt számos – egy új szerzeményt, remixet, friss verziót, és feldolgozást is tartalmazó – „Crimson Blood” EP-n volt hallható.


Ezt követően lassan a koncertszínpadokra is sikeresen visszatért – igaz már szellősebb dátumokkal a naptárban – a csapat. 2015-ben kivált az egyik alapító, Papp Sándor, helyére Belá Olivér basszusgitáros érkezett.


Érdekesség, hogy a zenekar Dying fanzine néven saját újságot is kiadott 1999-től kezdődően.


Az együttes nagylemezei a Hammer Records / Hammer Music gondozásában jelentek meg.


A „Tükörország” lemezbemutató koncertjére 2016. november 19-én, Karcagon, a Hemo Rock Klubban kerül sor, a Kalapács zenekar és a Kabinláz társaságában.


www.facebook.com/events/1753284351587694



Diszkográfia:

1997 – The Night Embraces Me (demo)

1999 – …On Twilight Of Eternity EP

2000 – The Silent Horizon EP

2000 – The Silent Horizon / …On Twilight Of Eternity CD

2001 – Never-endig Road CD

2005 – D.Y.I.N.G.W.I.S.H. CD

2013 – Crimson Blood EP

2016 – Tükörország CD



Feltöltött Demók

Még nem töltöttek fel ehhez a profilhoz demókat....
Discográfia

Jelenleg nincs bejegyzés az adatbázisban.

Zenekar hírei

Nincs bejegyzett hír.

Zenekar koncertjei

Nincs bejegyzett koncert.
             Támogatók:



  Facebook oldal és csoport:

      Az utolsó rádióadás: 
             2016.12.29. 


régi Kelet U. rádiómüsorok:
          Rendezvények: 
 

Valid CSS!

Az oldal készítői és üzemeltetői a lapon megjelenő információkért felelősséget nem vállalnak, mivel
a bejegyzések regisztrált felhasználók által kerülnek rögzítésre.
A jogsértő és illetlen megnyilvánulásaitól elhatárolódnak és az okozott károkért a bejegyző felhasználót vonják felelősségre.